Tudománynépszerűsítő előadás-sorozatot indít a BME TTK

A BME Természettudományi Kara „Science Campus” címmel előadás-sorozatot indít 2018. szeptember 28-án, amely elsősorban középiskolásoknak szól, de minden érdeklődő számára nyilvánosan látogatható. Az előadás-sorozat a korábban már három ízben megrendezett „BME TTK Sciencecamp” természettudományos nyári tábor hagyományait folytatja.

2018. szeptember 18.

Az A "Science Campus" programjaielőadás-sorozaton – amelyhez a BME TTK-n működő 8 Lendület-kutatócsoport tagjai is hozzájárulnak – az egyetem neves oktatói és meghívott vendégek összegzik a modern természettudományok legfrissebb eredményeit. Bemutatják a kutatások nyitott kérdéseit, felvázolják a tudományban lévő legújabb trendeket és azt, hogy az emberiség jelenkori problémáira, kihívásaira milyen válasszal szolgálnak a Nyári tábor 2018-bantermészettudományok.

A témakörök jól tükrözik a BME TTK gazdag szellemi műhelyének széles arculatát, mint pl. matematika, pénzügyi matematika, adattudomány, nukleáris technika, nukleáris medicina, kvantumtechnológia, részecskefizika, kognitív tudományok, pszichológia.