Ingyenes online kurzusok a koronavírusról

Ingyenes webináriumot indít a barcelonai Tudomány- és Technológiadiplomáciai Központ a koronavírus kapcsán felvetett kérdésekről. Nemzetközi szervezetek egészségügyi szakértői, tudománydiplomáciai és geopolitikai szakemberek segítenek eligazodni a témában az öt alkalomból álló online előadás-sorozat keretében. Szintén ingyenes online kurzust indít a koronavírusról nemzetközi szakértők bevonásával a London School of Hygiene & Tropical Medicine.

2020. március 25.

A programot szervező barcelonai Tudomány- és Technológiadiplomáciai Központ vezető szerepet tölt be a magán- és közszféra együttműködésének ösztönzésében, vezető kutatóközpontok, egyetemek, nonprofit szervezetek és állami intézmények aktív közreműködésével.

Március 26-tól öt héten keresztül minden csütörtökön 18.00 órától ingyenesen érhető el a webinárium programja. Az első előadás témája a nemzetközi tudománydiplomáciai együttműködés: az előadók a kutatók és az alkalmazható egészségpolitikai intézkedések nemzetközi kapcsolódási lehetőségeit vizsgálják, figyelembe véve azok társadalmi, gazdasági és etikai vonatkozásait. Olyan korábbi járványok elemzésével, mint az Ebola, a H1N1 influenza vagy a MERS, keresik a valaszokat arra, hogyan tudnak a tudományos kutatások eredményeire támaszkodni a politikai döntéshozók.

Az előadók között szerepel többek között Julia MacKenzie, a AAAS nemzetközi igazgatója, a 2019. évi World Science Forum meghívott előadója és Ilona Kickbusch, a genfi „Global Health Centre at the Graduate Institute of International and Development Studies” igazgatója. Az egyórás program március 26-án 18.00 órakor kezdődik.

Regisztráció az eseményre.


Ingyenes online kurzust indít a koronavírusról nemzetközi szakértőkkel a London School of Hygiene & Tropical Medicine "COVID-19: Tackling the Novel Coronavirus - What is COVID-19 and how might the outbreak affect you?" címmel.

Regisztráció és további részletek itt.