Köszönet a felajánlásokért

Csaknem tízmillió forint gyűlt össze április végéig az MTA tagjainak felajánlása nyomán a tehetséges magyar fiatalok támogatására. Az Igazgyöngy Alapítvány nevében L. Ritók Nóra szakmai vezető írt köszönőlevelet.

2018. május 25.

Alapítványunk, az Igazgyöngy Alapítvány civil szervezetként végzi esélyteremtő-tehetséggondozó munkáját egy leszakadó térségben, Kelet-Magyarországon, Berettyóújfalu környékén. Munkánkkal olyan helyzetet szeretnénk teremteni, amelyben minden gyermek egyformán esélyt kap a képességei kibontakoztatásához. Ehhez a problémát teljes társadalmi beágyazottságában vizsgáljuk, és megoldást is így keresünk. Öt közhasznú feladatunkból egyet, a művészetoktatást támogatja az állam. A többi terület működését felajánlásokból próbáljuk fedezni.

Minden olyan támogatás, ami civil szervezetként befut hozzánk, óriási segítség a működésünk biztosításához. Ezért szeretnénk megköszönni az MTA tagjainak nagyvonalú felajánlásait. Ám ennek a felajánlásnak, hogy ebben az évben a mi szervezetünket választották, más ereje is van. Szakmai és erkölcsi megerősítés, ami legalább olyan fontos, mint a pénzbeli támogatás. Mert nem egyszerű egy olyan szervezet munkája, amely az állam működési hézagaiban dolgozik. Ugyanis a problémamegoldás, a jobbítani akarás szándéka ellenére nehéz ez, hiszen a munkánk egyben a rendszer működési hibáit is jelzi. De a cél, a társadalom perifériáján élők felkarolása, az oktatás esélykiegyenlítő funkciójának erősítése, egy mindenki számára élhetőbb világ ideájáért történő munka támogató partnereket is ad nekünk azok körében, akik ezzel hozzánk hasonló módon azonosulnak.

A Magyar Tudományos Akadémia mellénk állása meghatározó számunkra. Megerősítése annak, hogy jó úton haladunk, és remélhetőleg erősíti azt az egyre bővülő számú együttműködést is, ami alapítványunkat a felsőoktatáshoz, a szakemberképzéshez köti.

Munkatársaim és a pártfogoltjaink nevében tisztelettel köszönöm a támogatást:

L. Ritók Nóra

az Igazgyöngy Alapítvány szakmai vezetője

Berettyóújfalu, 2018. 05. 17.