Freund Tamás az Arénában

A Magyar Tudományos Akadémia elnöke volt április 24-én az InfoRádió Aréna című műsorának vendége. Freund Tamás beszélt egyebek mellett az MTA és az Eötvös Loránd Kutatási Hálózat kapcsolatáról, az Akadémia nagy nemzeti programjairól, valamint arról, milyen hatása van a tudományra a mesterséges intelligenciának.

2023. április 25.
Freund Tamás Fotó: mta.hu

Freund Tamás kitért arra a döntéshozókat segítő tevékenységre, amelyet az Akadémia a nemzet tanácsadójaként végez, valamint a közoktatás javítását célzó lépésekre.

Szólt a Középiskolai MTA Alumni Program eddigi eredményeiről. Mint elmondta, a program sikeresen vonta be az Akadémia iránt elkötelezett köztestületi tagokat abba a munkába, amelynek célja a tudományos szemléletet erősítése a középiskolásokban, valamint a kutatói pálya által kínált lehetőségek megismertetése.

Beszélt arról a széles körű és alapos tudományos minőségbiztosítási tevékenységről is, amelynek keretében az Akadémia az MTA doktora és az MTA Kiváló Kutatóhely címmel ismeri el a kiváló kutatói és intézményi teljesítményt.

A Freund Tamással készített interjú ide kattintva hallgatható meg.