Dragomán György és Pintér Béla is ott van a Széchenyi Irodalmi és Művészeti Akadémia új tagjai között

A Makk Károly halála után megüresedett elnöki posztra Maurer Dóra festőművészt választották. A tisztviselő-választás mellett mind az öt szakosztályba új tagokat vettek fel, a teljes lista cikkünkben olvasható.

2017. november 28.

A Magyar Tudományos Akadémia által 1992-ben alapított Széchenyi Irodalmi és Művészeti Akadémia 2017. november 27-ei rendes éves és tisztújító közgyűlésén megválasztotta tisztviselőit, valamint mind az 5 szakosztályba új tagokat választott.

A Széchenyi Akadémia új elnöke Maurer Dóra festőművész, ügyvezető elnöke továbbra is Ferencz Győző költő lett.

Maurer Dóra Forrás: MTI/Czimbal Gyula

Az építőművészeti osztály elnöke továbbra is Winkler Barnabás, az osztály rendes tagja lett Pelényi Margit és Vincze László; szenior tagja Zalotay Elemér.

Az irodalmi osztály elnökévé újra Imre Flórát, rendes tagjává Bartis Attilát, Dragomán Györgyöt és Tompa Andreát; szenior taggá Karátson Endrét választották.

A képző- és iparművészeti osztály elnöke Haász István lett, az osztály új tagjai: Gerhes Gábor és Zalavári József; szenior tagja Schmal Károly és Szüts Miklós.

A mozgókép-és színházművészeti osztály új elnöke Hegedűs D. Géza, az osztály rendes tagja Pintér Béla és Valló Péter lett; szenior tagnak Fodor Tamást választották.

A zenei alkotóművészeti osztály elnöke újra Tihanyi László lett, rendes tagnak Szigetvári Andreát választották.

Tiszteletbeli tagok, delegátus

A közgyűlésen az új tiszteletbeli tagokról is döntést hozott a közgyűlés. Mostantól a Széchenyi Akadémia tiszteletbeli tagja: Yona Friedmann (építőművészeti osztály) és Boško Krstić (irodalmi osztály).

A Magyar Tudományos Akadémia felé delegátusnak ismét Ferencz Győzőt és Jeney Zoltántválasztották, elnökségi tagnak pedig Klimó Károlyt.

A Széchenyi Irodalmi és Művészeti Akadémiáról itt olvashatnak bővebben.

A címlapi kép forrása: Magyar Nemzet/Beliczay László