Az MTA Biológiai Tudományok Osztálya csatlakozott az Orvosi Tudományok Osztálya SARS-CoV-2 elleni védőoltással kapcsolatos felhívásához

A testület nyílt szavazással, 97 százalékos támogatottsági aránnyal döntött a január elején nyilvánosságra hozott dokumentum támogatásáról.

2021. február 15.

Mint arról Lénárd László akadémikus, a Biológiai Tudományok Osztályának elnöke tájékoztatta Ádám Veronika akadémikust, az Orvosi Tudományos Osztálya elnökét, a Biológiai Tudományok Osztálya 2021. február 9-i ülésén napirendre tűzte az Orvosi Tudományok Osztályának SARS-CoV-2 elleni védőoltásról szóló felhívását. A testület nyílt szavazással, 97 %-os támogatottsági aránnyal döntött arról, hogy csatlakozik az Orvosi Tudományok Osztályának a SARS-CoV-2 elleni védőoltással kapcsolatos felhívásához.

A 2021. január 5-én nyilvánosságra hozott dokumentumot aláírók arra hívták fel a figyelmet, hogy a fertőzés emberek közötti terjedését csak a védettség megszerzésével lehet megfékezni, ezért az MTA Orvosi Tudományok Osztálya mindenkit arra biztatott, hogy amennyiben valamilyen speciális orvosi okból nem ellenjavallt, önmaga, családja és a társadalom érdekében vegye igénybe a felajánlott védőoltást.