Az agykutatás napjai Budapesten

A működő agy bemutatása és vizsgálatának lehetőségei állnak a nemzetközi Agykutatás Hete keretében március 17-én és 18-án rendezendő, az „Agykutatás Napjai Budapesten” című rendezvény középpontjában. Az elméleti alapokba nemzetközileg is kiemelkedő szakemberek népszerűsítő előadásai és „szemináriumi” közönségbeszélgetések avatják be az érdeklődőket.

2023. március 7.

A A Nemzetközi Agykutatás Hete honlapjarendezvénysorozatot az ELKH Kísérleti Orvostudományi Kutatóintézete, az ELTE Természettudományi Kar Élettani és Neurobiológiai Tanszéke, az ELKH Természettudományi Kutatóközpont Kognitív Pszochológia kutatócsoportja, a Pázmány Péter Katolikus Egyetem Információs Technológiai és Bionikai Kar kutatói, a Semmelweis Egyetem, valamint az Országos Mentálhigiéniai és Idegsebészeti Intézet szervezi.

Az előadások és beszélgetések mellett a Tudományos Játszóházban a látogatók önálló állatkísérleti vizsgálatokat végezhetnek, és egyszerű mérésekkel saját reakcióikat is elemezhetik. A szakképzett kutatók felügyelete mellett végezhető kísérletezés számára több mint 30 kísérleti állomást biztosítanak.

A rendezvény helyszíne:
Eötvös Loránd Tudományegyetem Természettudományi Kar Déli Épület
(1117 Budapest, Lágymányos, Pázmány Péter sétány 1/c)

Az Agykutatás Napjai Budapesten programja

A Tudományos Játszóház programja