A Koraszülöttekért Országos Egyesület tevékenységét támogatja gyűjtésével az MTA

A sérült csecsemők és gyermekek rehabilitációjára még az MTA 191. közgyűlésének határozata alapján indított gyűjtést a tudósközösség.

2020. július 28.

Többéves hagyomány, hogy a Magyar Tudományos Akadémia társadalmi felelősségvállalása részeként lehetőséget teremt az akadémikusok, illetve az MTA köztestületének minden tagja számára, hogy jövedelmük egy általuk meghatározott részét jótékonysági célra ajánlják fel. A beérkezett adományokat az MTA számláján elkülönítve tartják nyilván, a felhasználás célját minden évben a Közgyűlés határozza meg a következő rendes közgyűlésig tartó időszakra.

Az MTA 191. közgyűlése tavaly úgy határozott, hogy a 2020. évi májusi közgyűlésig a gyűjtés célja a veleszületetten sérült csecsemők és gyermekek rehabilitációjának támogatása.

A Közgyűlés felhatalmazása alapján az MTA Elnöksége dönt az egy év alatt összegyűlt felajánlások felhasználásáról. Az összeget annak a szervezetnek vagy szervezeteknek juttathatja el, amelyek tevékenysége a Közgyűlés által meghatározott célnak minden tekintetben megfelel, és lehetősége van a támogatásnak a kedvezményezettekhez való közvetlen eljuttatására.

Az Elnökség döntése alapján a felajánlások nyomán összegyűlt 6 101 830 forinttal az Akadémia a Koraszülöttekért Országos Egyesület tevékenységét támogatja.