Nők a Tudományban Kiválósági Díj

2019. december 4.

Nők a Tudományban Kiválósági Díj 2019 - Pályázati felhívás

A Nature-díjas Nők a Tudományban Egyesület (NaTE) a Magyar Tudományos Akadémia és az UNESCO Magyar Nemzeti Bizottság védnökségével 2019-ben is meghirdeti a Nők a Tudományban Kiválósági Díjat csillagászat, matematikai- és fizikai tudományok tématerületen. A pályázat beküldésének határideje: 2020. január 26. éjfél.

A díjak odaítéléséről az Egyesület elnöksége által felállított tudományos szakmai bizottság dönt. A NaTE 2013-ban alapította meg a Kiválósági Díjat. Az elismerésben olyan fiatal kutatónők részesülnek, akik kiemelkedő teljesítményt mutatnak szakterületükön és aktív részesei a hazai tudományos életnek, továbbá készek részt vállalni a természettudományos és műszaki pályák népszerűsítésében a fiatal lányok körében.

A díj fővédnöke: Prof. Hargittai Magdolna akadémikus.

Az ünnepélyes eredményhirdetésre és a szakmai munkásságot elismerő ünnepélyes díjátadóra 2020. március 5-én kerül sor. A díjazottak tárgyi jutalomban részesülnek.

Az egyesület mindemellett minden pályázónak lehetőséget biztosít egy ingyenes tudománykommunikációs csoportos tréningen való részvételre.

A pályázat benyújtásának feltételeiről és módjáról, valamint a korábbi díjazottakról és a NaTE tevékenységéről további információk itt érhetőek el: http://nokatud.hu/kivalosagi-dij-felhivas/