Akadémiai Ifjúsági Díj: idén is pályázhat valamennyi fiatal, MTA köztestületi tagsággal rendelkező aktív kutató

Az Akadémiai Ifjúsági Díjra az MTA Köztestületének bármely, 35 évnél fiatalabb, aktívan kutató tagja pályázhat olyan egyéni munkával elért eredménnyel és ennek összefoglalójával, amelynek tudományos értéke az elismerést indokolja.

2022. május 30.

A nyílt jellegű pályázatra a Magyarországon költségvetési vagy alapítványi támogatásból működő kutatóközpontok, kutatóintézetek, egyetemek, valamint az alapító okiratuk szerint tudományos tevékenységet is végző más intézmények olyan foglalkoztatottjai, kutató ösztöndíjasai pályázhatnak, akik teljes vagy részmunkaidőben tudományos kutatói tevékenységet végeznek, MTA köztestületi tagsággal rendelkeznek, 35 évnél fiatalabbak és kutatóhelyük vezetője ajánlja őket. Kiskorú gyermeket nevelő kutatók esetében – a pályázati kiírásban foglalt megfelelő feltételek teljesülése mellett – a pályázati korhatár gyermekenként két-két évvel megemelkedik.

A díj elnyerésére pályázni lehet olyan egyéni munkával elért eredménnyel (szabadalom, találmány, könyv, szakcikk vagy cikksorozat, önállóan értékelhető kutatási részeredmény, a társadalomtudományok területén a doktori értekezés is) és ennek összefoglalójával, amelynek tudományos értéke az elismerést indokolja.

A pályázatot 2022. szeptember 1-jén 16 óráig lehet feltölteni az MTA internetalapú pályázati felületére: https://palyazat.mta.hu/aid_2022/.

A pályázati kiírás pontos részletei itt olvashatók.

A pályázók által kitöltendő űrlap innen tölthető le.

A Pályázói nyilatkozat itt érhető el.

A kiskorú gyermeket nevelő kutatók korkedvezményének igazolásához szükséges Pályázói nyilatkozat innen tölthető le.