Freund Tamással készített interjút a Magyar Hang Freund Tamással készített interjút a Magyar Hang

Freund Tamással készített interjút a Magyar Hang

Az MTA 196. közgyűlésén újraválasztott akadémiai elnökkel beszélgetett a Magyar Hang című polgári hetilap és portál. Az Albert Enikő által készített interjú online változata május 23-án jelent meg, és most a szerkesztőség engedélyével teljes terjedelmében közöljük.

Online adatbázisban olvasható Széchenyi István levelezése Online adatbázisban olvasható Széchenyi István levelezése

Online adatbázisban olvasható Széchenyi István levelezése

Az ELKH Bölcsészettudományi Kutatóközpont Történettudományi Intézete a készülő nyomtatott kiadás mellett online elérhető adatbázisban is közzéteszi Széchenyi István levelezését. A teljességre törekvő, modern kritikai kiadás felbecsülhetetlen értékű forrásanyagot tesz könnyen hozzáférhetővé a történészek és az érdeklődők számára, ezáltal a korabeli magyarországi viszonyok számos rétegének a megismerését is nagymértékben előmozdíthatja. Az 1825 decemberéig tartó első időszakból származó 549 levél már olvasható az erre a célra fejlesztett weboldalon.

Freund Tamás az Arénában – Akadémiai programok, tudományos tanácsadás Freund Tamás az Arénában – Akadémiai programok, tudományos tanácsadás

Freund Tamás az Arénában – Akadémiai programok, tudományos tanácsadás

A Magyar Tudományos Akadémia elnöke volt május 5-én az InfoRádió Aréna című műsorának vendége. Freund Tamás beszélt az MTA 195. közgyűlésének döntéseiről, az alapkutatások segítése érdekében szükséges intézményi feladatokról, a tudományos kiválóságot igazoló elismerések értékéről, valamint a kutatási eredmények közérthető terjesztésének szükségességéről.

  • 394 találat
  • További