Freund Tamás a Magyar Katolikus Rádióban Freund Tamás a Magyar Katolikus Rádióban

Freund Tamás a Magyar Katolikus Rádióban

Az Akadémia elnöke a Kerengő című műsorban egyebek mellett az MTA feladatairól, az egyetemi finanszírozási forma megváltozásáról, valamint a hazai és európai alapkutatási pályázatokról beszélt.

Egy elhanyagolt terület: az európai egyetemi oktatók szakmódszertani felkészítése Egy elhanyagolt terület: az európai egyetemi oktatók szakmódszertani felkészítése

Egy elhanyagolt terület: az európai egyetemi oktatók szakmódszertani felkészítése

„Abba a hamis illúzióba ringatjuk magunkat, hogy a magas szintű elméleti ismeretek és készségek átadása csupán szaktudást igényel” – írja a Magyar Tudomány című folyóiratban megjelent, az oktatás hatékonyságát vizsgáló tanulmányában Péntek Imre, a Babeș–Bolyai Tudományegyetem Pedagógiai és Alkalmazott Didaktika Intézetének adjunktusa és Hantz Péter, az Eötvös Loránd Tudományegyetem Szerves Kémiai Tanszékének vendégkutatója. Cikkükből az is kiderül, hogy mi is pontosan a természettudományos oktatás reformját célzó, kutatásokon alapuló, „Kezdeményezés a tudományok oktatásáért” című projekt lényege, és az is, hogy miként járulhat hozzá az oktató diákjai hatékonyabb tanulásához.

Nobel-díjat érő felfedezésekről a Szigmában Nobel-díjat érő felfedezésekről a Szigmában

Nobel-díjat érő felfedezésekről a Szigmában

A tudományos magazin legutóbbi műsorában Schaff Zsuzsa akadémikus a Hepatitis-C orvosi-élettani Nobel-díjjal jutalmazott felfedezéséről, Frei Zsolt fizikus pedig a fizikai Nobel-díjat érő feketelyuk elméletekről beszélt. Kereszturi Ákos csillagásszal arról készült interjú, hogy folyékony vizet találtak a Mars talaja alatt.

  • 355 találat
  • További