VR-planetárium otthonról, karanténreceptek, 3D anatómiai atlasz – Kutatók éjszakája a virtuális térben november 27–28-án

A járványhelyzet miatt a Magyar Tudomány Ünnepéhez hasonlóan idén a Kutatók Éjszakája is a virtuális térbe költözik, ám így is rengeteg programmal, tudományos újdonsággal, inspiráló előadásokkal és látványos kísérletekkel várják az érdeklődőket.

2020. november 24.

Hogyan étkeztek az ókori rómaiak? Miben hasonlít egy pohár a strandlabdára, illetve egy bögre az úszógumira? És mi köze mindennek a matematikához? Milyen szerepe lehet a virtuális valóságnak az orvosi terápiában? Milyen lehetőségeket nyújt a sejtbiológia a bőrsejtek átprogramozására agysejtekké? Milyen okok állnak a különféle típusú depressziók és tüneteik hátterében?
A válaszokért böngéssze a kutatokejszakaja.hu oldalt, és vegyen részt a programokon!

A Kutatók Éjszakája Európa-szerte ingyenes rendezvénysorozat, amelynek célja a tudományok és a kutatói pálya népszerűsítése. Magyarországon 2005-ben az első Kutatók Éjszakáján még csak néhány intézmény nyitotta meg kapuit, és szervezett programokat, tavaly viszont már közel 50 magyarországi település 200-nál több helyszínén 2000 program várta a sok tízezer érdeklődőt. 2019-ben Európa-szerte közel félezer városban több mint egymillióan vettek részt a tudomány és innováció ünnepén.

A Marie Skłodowska-Curie Akciók által támogatott rendezvény kiváló lehetőséget nyújt a Horizont 2020 keretprogramban részt vevő kutatóknak, hogy projektjeik eredményeit széles körben megismertessék.