Az MTA köztestületének tagjai

A lekérdezés folyamatban...
loading...
   
Kovács Erzsébet Terézia

Kovács Erzsébet Terézia

a kémiai tudomány kandidátusa 1994

Szakterület Gabonakémia, funkcionális élelmiszerek, tészták
Kémiai Tudományok Osztálya

Foglalkozás egyetemi tanár

Kutatási téma

  • Emulgeátorok és hatásmechanizmusuk vizsgálata
  • Functionális élelmiszerek
  • Nem hagyományos bázisú (amaranth, quiroa) tészta rendszerek előállítása során emulgeatorokkal kialakuló kölcsönhatások vizsgálata
  • Transzglutamináz enzim alkalmazása tészta szerkezet kialakítására

Publikációk Kovács Erzsébet Terézia publikációs listája

Szervezeti tagságok

  • Élelmiszer-tudományi Bizottság
  • Szegedi Területi Bizottság

Elérhetőségek

  • Szegedi Tudományegyetem
    Mérnöki Kar
    Élelmiszermérnöki Intézet
    6725 Szeged, Moszkvai körút 5-7.
    Magyarország
    Tel.: +36 62 546022

Keresés az adatbázisban

vissza