Moll-ház - Előadóterem Kolozsvár, Str. I. Ghica/Tamás András u. 12.
Részletek
Az ember életében mindig fontos szerepet játszott a táplálkozás, ami azonban nagyon sokat módosult az évszázadok folyamán. Minden nemzet és közösség másképpen élte meg ezt a folyamatot. Az ételek és italok elkészítése, társítása, az étkezési sorrend nagyon sokat változott az évszázadok során. Napjainkban az étkezés és ivás élményt generáló attrakcióvá vált. Étkezéseinkben a szakemberek megpróbálják felidézni a megszokott ízvilágokat, és ezt párosítani egy különlegesebb látvánnyal és tálalási módszerrel. Mindennek a megvalósítása egy hosszas szakmai kutatási folyamat eredménye. A gasztronómia ennek köszönhetően állandó változásban van.
A konferencián elhangzó előadások keretében megpróbálunk rávilágítani a gasztronómia múltjára és jövőjére. Előadóink a magyar nyelvterület minden részéről érkeznek. Reményünket fejezzük ki, hogy előadásainkkal sikerül gazdagítani vendéglátás szolgáltatásait.
Szervezők
Erdélyi Múzeum-Egyesület Jog-, Közgazdaság- és Társadalomtudományi Szakosztály
Erdélyi Múzeum-Egyesület Műszaki Tudományok Szakosztálya