Mit eszünk holnap? Alternatívák az élelmiszertermelésben és fogyasztási szokások egy változó világban Konferencia Időpont 2023. november 21. 10.00-15.10 óra között Helyszín MTA PAB-székház7624 Pécs, Jurisics Miklós u. 44. Részletek Prof. Dr. Kovács Melinda, az MTA rendes tagja, a PAB alelnöke intézetigazgató (MATE Kaposvári Campus) A mikotoxinokról „egy egészség” (One Health) szemléletben Prof. Dr. Abrankó László, egyetemi tanár (MATE Budai Campus) A fehérjék biológiai értéke Dr. Kenesei György, egyetemi adjunktus (MATE Budai Campus) Sous vide és HHP kezelés hatása az élelmiszerek táplálkozásértékére és tartósíthatóságára Breitenbach Zita, egyetemi tanársegéd (PTE Egészségtudományi Kar) Étrendi preferenciák hatása az elhízási mutatókra: egy reprezentatív hazai vizsgálat eredményei Dr. Pajor Ferenc, egyetemi docens (MATE Szent István Campus) A jövő tejterméke? Az A2 tej termelési lehetőségei hazánkban Gubicskóné dr. Kisbenedek Andrea, egyetemi adjunktus, tanszékvezető (PTE Egészségtudományi Kar) Mit is eszünk? - Fogyasztói trendek és attitűdök a magyar lakosság körében Dr. Szabó Zoltán, egyetemi adjunktus (PTE Egészségtudományi Kar) Növényi alapú étrendek – előnyök, hátrányok, kockázatok, lehetőségek Dr. Polyák Éva, egyetemi adjunktus, tanszékvezető (PTE Egészségtudományi Kar) Mesterséges édesítőszerek, barátok, vagy ellenségek? KEREKASZTAL BESZÉLGETÉS – A PAB Élelmiszertechnológiai és Táplálkozástudományi munkabizottsága szervezésében NÖVÉNYI/VEGÁN ÉLELMISZEREK ÉS ÉTRENDEK Moderátorok: Prof. Dr. Nguyen Duc Quang, az Élelmiszertechnológiai és Táplálkozástudományi munkabizottság elnök Prof. Dr. Friedrich László, intézetigazgató (MATE Budai Campus) Felkért résztvevők: Dr. Szabó Zoltán, Gubicskóné dr. Kisbenedek Andrea, Prof. Dr. Abrankó László Szervező MTA PAB Agrártudományok Szakbizottság Kapcsolattartók Dr. Holló Gabriella (telefon: 36-82-505800-6031) dr. Pekár Anita titkár (telefon: +36 (30) 9442842) Kalmár Péter (telefon: 72/512623)