Eseménynaptár

MTNE 2023 – XXIV. Műszaki Tudományos Ülésszak

Konferencia

Időpont

2023. november 18. 09.00-14.00 óra között

Helyszín

Sapientia EMTE
400112 Kolozsvár (Románia), Mátyás király utca 4.

Részletek

Az EME Műszaki Tudományok Szakosztálya és a Sapientia EMTE Marosvásárhelyi Kara az idén id megszervezi a XXIV. Műszaki Tudományos Ülésszakot, a Magyar Tudomány Napja Erdélyben rendezvénysorozat keretében, 2023. november 18-án.

A Műszaki Tudományok Ülésszak fórumot kínál a hazai műszaki kutatók munkájának megismertetésére, ugyanakkor lehetőséget teremt külföldi vendégeinknek intézményük, illetve legújabb kutatásaik bemutatására is. Kiemelt jelentősége van a közös, intézményközi kutatómunkák, együttműködések eredményei bemutatásának. Immár hagyományosan beleláthatunk az EME Műszaki Tudományok Szakosztálya tudomány- és technikatörténeti szakcsoportjának munkálataiba is, s mint mindig, lehetőség nyílik a további szakmai kapcsolatok kialakítására, a jövő irányvonalainak felvázolására a műszaki tudományok terén.

Rendezvényünk ünnepélyes keretet biztosít a Jenei Dezső-emléklap átadására. A nevét viselő emléklap egyben Jenei Dezső előtti tiszteletünk kifejezése, emlékének ápolása. Adományozása által az erdélyi magyar műszaki tudományosságért kifejtett tevékenységet kívánjuk ösztönözni, elismerni.

A rendezvényen, immár hagyományosan, bemutatásra kerülnek az EME 2023-ben megjelent, műszaki és technikatörténeti kiadványai.

Szervezők

Erdélyi Múzeum-Egyesület Műszaki Tudományok Szakosztálya

Sapientia EMTE Marosvásárhelyi Kar

Kapcsolattartó

Bitay Enikő (telefon: 0040 264-595176)

Az esemény honlapja

https://www.eme.ro/mtne2023