Eseménynaptár

MTNE 2022 – XXIII. Műszaki Tudományos Ülésszak

Konferencia

Időpont

2022. november 19. 09.00-14.00 óra között

Helyszín

Sapientia EMTE - Óváry-terem
400112 Kolozsvár (Románia), Mátyás király utca 4.

Részletek

Az EME Műszaki Tudományok Szakosztálya 23. alkalommal szervez tudományos ülésszakot a Sapientia Erdélyi Magyar Tudományegyetem Marosvásárhelyi Karával közösen Kolozsvárt a Magyar Tudomány Napja rendezvénysorozat keretében, ezúttal hibrid formában.

A Műszaki Tudományok Ülésszak fórumot kínál a hazai műszaki kutatók munkájának megismertetésére, ugyanakkor lehetőséget teremt külföldi vendégeinknek intézményük, illetve legújabb kutatásaik bemutatására is. Kiemelt jelentősége van a közös, intézményközi kutatómunkák, együttműködések eredményei bemutatásának. Immár hagyományosan beleláthatunk az EME Műszaki Tudományok Szakosztálya tudomány- és technikatörténeti szakcsoportjának munkálataiba is, s mint mindig, lehetőség nyílik a további szakmai kapcsolatok kialakítására, a jövő irányvonalainak felvázolására a műszaki tudományok terén.

A magyar és angol nyelven beküldött és elfogadott (lektorált) tanulmányok magyar nyelvű változata a Műszaki Tudományos Közlemények sorozat legfrissebb kötetében jelenik meg nyomtatva és online is (https://eme.ro/publication-hu/mtk/mtk-main.htm), az angol nyelvű pedig online sorozatban a De Gruyter-Sciendo terjesztésében is: https://content.sciendo.com/view/journals/mtk/mtk-overview.xml .

Rendezvényünk ünnepélyes keretet biztosít a Jenei Dezső-emléklap átadására. A nevét viselő emléklap egyben Jenei Dezső előtti tiszteletünk kifejezése, emlékének ápolása. Adományozása által az erdélyi magyar műszaki tudományosságért kifejtett tevékenységet kívánjuk ösztönözni, elismerni.

A rendezvényen, immár hagyományosan, bemutatjuk az EME 2022-ben megjelent műszaki és technikatörténeti kiadványait.

Szervezők

Erdélyi Múzeum-Egyesület Műszaki Tudományok Szakosztálya

Sapientia EMTE Marosvásárhelyi Kar

Kapcsolattartó

Bitay Enikő (telefon: 0040 264-595176)