Eseménynaptár

'The Young Academy of Europe and the Global Young Academy and their application procedures

The Young Academy of Europe and the Global Young Academy and their application procedures

Webinárium

Időpont

2022. augusztus 22. 11.00-12.00 óra között

Helyszín

Online
közvetítés, élőben

Részletek

Webinárium a fiatal kutatók nemzetközi akadémiáiról és tagfelvételi folyamataikról

Miben segítheti a fiatal kutatókat a Young Academy of Europe, illetve a Global Young Academy – kiderül azon a webináriumon, amelyet a Fiatal Kutatók Akadémiája és az Academia Europaea Budapesti Tudásközpontja (AE Budapest Knowledge Hub) szervez 2022. augusztus 22-én 11.00 órakor.

A Global Young Academy 2022. szeptember 15-ig várja alapvetően 40 év alatti, PhD-fokozatukat legfeljebb 7 éve megszerző kutatók jelentkezését tagjai közé. A tagság öt évre szól. A szervezetről és a jelentkezés feltételeiről, menetéről bővebb információ itt, illetve itt érhető el.

A Young Academy of Europe egész évben folyamatosan várja a fiatal – PhD-fokozatukat legfeljebb 12 éve megszerző – kutatók jelentkezését a szervezet soraiba. A tagság hét évre szól. A szervezetről és a jelentkezés további feltételeiről és részleteiről itt és itt lehet tájékozódni.

Mindkét szervezet kiváló lehetőséget nyújt azoknak, akik szeretnének részt venni egy nemzetközi, multidiszciplináris, fiatal tudományos társaság szerteágazó tevékenységében.

A Fiatal Kutatók Akadémiája (FKA) kiemelkedően fontosnak tartja, hogy a hazai és közép-európai kutatók minél nagyobb számban képviseltessék magukat a hasonló nemzetközi szervezetekben, ezért támogatni kívánja az érdeklődő jelentkezőket, hogy minél versenyképesebb pályázati anyagot nyújthassanak be. E célból az FKA a hozzá forduló jelentkezőknek az alábbi módon nyújt segítséget:

  • részletes felvilágosítást ad a Global Young Academy és a Young Academy of Europe működéséről;
  • megválaszolja a pályázathoz kapcsolódó konkrét kérdéseket.

Az érdeklődők számára 2022. augusztus 22-én 11.00 órától a Fiatal Kutatók Akadémiája az AE Budapest Knowledge Hub „Widening European Participation” tematikus missziójával közösen virtuális fórumot szervez, amelyen a GYA részéről Toldi Gergely, a Global Young Academy alumnusa és korábbi választási bizottsági tagja és Dékány Éva, a Global Young Academy tagja, a YAE részéről pedig Gemma Modinos elnök és Solymosi Katalin, a Young Academy of Europe tagtoborzásért felelős alelnöke mutatja be a szervezeteket és tevékenységüket, illetve a pályázással kapcsolatban felmerülő kérdésekre is választ adnak.

A rendezvény angol nyelvű.

Regisztrálni a következő linken szükséges: https://us02web.zoom.us/meeting/register/tZ0kc-igqjwqGtA8v-MS8YkyxVkqSdYDl40z

A jelentkezők a regisztrációt követően kapják majd meg a részvételhez szükséges Zoom linket.

Szervezők

Academia Europaea Budapest Knowledge Hub

Fiatal Kutatók Akadémiája

Kapcsolattartók

Borvölgyi Katalin

Kruppa Fanni