Levezető elnök: Simonné Sarkadi Livia, az MTA doktora, az Élelmiszer-tudományi Bizottság elnöke
14.00: Köszöntő Perczel András, az MTA rendes tagja, osztályelnök
14.05: European perspectives of Food Safety Barbara Gallani (European Food Safety Authority)
14.30: Magyar Élelmiszerlánc-biztonsági Stratégia és a fenntartható élelmiszer-fogyasztás Kasza Gyula PhD (Nemzeti Élelmiszerlánc-biztonsági Hivatal)
14.55: Gabonák és álgabonák értéknövelt hasznosítása – egészségtámogatás, élelmiszer-biztonság, fenntarthatóság Tömösközi Sándor kandidátus (BME)
15.20: Adatelemzési lehetőségek az élelmiszerlánc-biztonság területén Józwiak Ákos PhD
15.45: Élelmiszer-biztonság a vendéglátásban és a háztartásokban Lugai Andrea PhD
16.10: Design of innovative healthy Vincenzo Fogliano, professor (Wageningen University)
16.35: Zárszó Simonné Sarkadi Livia, az MTA doktora
Aktuális járványügyi rendelkezések az MTA Székházban
A koronavírus-járványra és a rendezvények regisztrációs rendjére való tekintettel az MTA Székház épületében a Magyar Tudomány Ünnepén a következő szabályok érvényesek:
Az MTA Székház területére az itt dolgozókon, illetve a rendezvények szervezőin kívül csak a rendezvények látogatói léphetnek be.
A belépéshez szükséges a portán az
érvényes védettségi igazolvány,
a tulajdonosa személyazonosságát igazoló dokumentum (személyi igazolvány, jogosítvány, útlevél), valamint
a regisztrációt visszaigazoló e-mail bemutatása.
Az MTA Székház teljes területén kérjük az orrot és szájat eltakaró maszk viselését.