Science Camp – nyári természettudományos tábor középiskolásoknak

A fizika és a matematika sokszínűségének, valamint más tudományterületekhez való kapcsolódásának a bemutatása a fő célja annak a tábornak, amelyet az MTA Lendület programjának támogatásával működő kutatócsoportok részvételével szerveznek a Budapesti Műszaki és Gazdaságtudományi Egyetemen.

2019. május 21.

A szervezők az ingyenes, bentlakásos tábort elsősorban 10–11. osztályos diákoknak ajánlják. Olyanoknak, akik idén még nem fejezik be a középiskolát, és nem döntötték el, milyen irányban tanulnak tovább, egyúttal érdeklődnek a kor tudományos kihívásai, a természettudományos vagy műszaki végzettséget igénylő munkalehetőségek iránt. Kíváncsiak arra, hogy kik és hogyan dolgoznak egy sikeres pénzügyi elemzőcégnél vagy félvezetőipari vállalatnál, mindezek mellett pedig szeretnék látni, hol állítják elő Magyarország energiatermelésének felét.

A jelentkezési űrlap már elérhető, amely mellett tanári ajánlólevelet és egy fényképet is küldeniük kell magukról a tanulóknak a regisztrációhoz a jelentkezes [at] sciencecamp [dot] ttk [dot] bme [dot] hu e-mail-címre. A jelentkezési határidő: 2019. június 2.

A regisztrálók közül a zsűri választja majd ki azokat, akik részt vehetnek a programban. A jelentkezők 2019. június 9-ig kapják meg a döntésről szóló értesítést.

További információk a tábor honlapján találhatók, a kapcsolattartó: Lángné Lázi Márta (lazi [at] math [dot] bme [dot] hu). Kedvcsinálóként a tavalyi rendezvényről készült videót is meg lehet tekinteni.

További részletek a táborról és a jelentkezésről.