Falling Walls Lab – tudomány és innováció három percben

Kutatási téma, üzleti modell, innovatív projekt vagy egy remek ötlet – mindez három percben összefoglalva. Ez a feladat a Falling Walls Lab elnevezésű rendezvényen, amelyre a korábbi nagy sikerű versenyeket követően idén is várják a fiatal innovátorok jelentkezését.

2019. július 15.

2019-ben második alkalommal szervezi meg Budapesten angol nyelvű tudományos és innovációs versenyét a berlini Falling Walls Alapítvány. A Falling Walls Lab kiváló lehetőséget nyújt egyetemi hallgatók, kutatók vagy éppen vállalkozók számára, hogy mindössze 3 percben megosszák kutatómunkájukat, üzleti modelljüket, innovatív projektjüket vagy ötletüket társaik és egy válogatott üzleti, illetve akadémiai szakemberekből álló zsűri előtt. A legkiválóbb előadók lehetőséget kapnak arra, hogy részt vegyenek a Falling Walls Lab döntőjén és a Falling Walls Konferencián Berlinben, melynek költségeit a Falling Walls Lab Foundation és a hazai szervezők állják.


A versenyre olyan alapképzésben, mesterképzésben tanulók, PhD-hallgatók, posztdoktorok, fiatal szakemberek, vállalkozók és professzorok jelentkezését várják,

  • akik jelenleg alap- vagy mesterképzésben vesznek részt;
  • akiknek alapdiplomájuk megszerzése óta nem több mint 10 év telt el;
  • akiknek mesterdiplomájuk megszerzése óta nem több mint 7 év telt el;
  • akik PhD-fokozatukat az elmúlt 5 évben szerezték meg.

Jelentkezés:

2019. augusztus 15-ig a rendezvény oldalán.

A verseny nyilvános döntőjét 2019. szeptember 12-én, csütörtökön 16.00 órakor tartják a Semmelweis Egyetemen (1094 Budapest, Tűzoltó u. 37–43.)

A verseny a Falling Walls Alapítvány égisze alatt a budapesti Semmelweis Egyetem, a Magyar Tudományos Akadémia és a DAAD Magyarország közös szervezésében valósul meg.

További információ a rendezvény Facebook-oldalán.