Eseménynaptár

'A fogyatékkal élő kutatók helyzete Magyarországon - Milyen kutatást segítő programok, alkalmazások és jó gyakorlatok érhetők el Magyarországon a látássérült kutatók számára?

A fogyatékkal élő kutatók helyzete Magyarországon - Milyen kutatást segítő programok, alkalmazások és jó gyakorlatok érhetők el Magyarországon a látássérült kutatók számára?

Időpont

2022. december 13. 17.00-19.00 óra között

Helyszín

Online
Zoom-esemény, élőben

Részletek

A Fiatal Kutatók Akadémiája Esélyegyenlőségi Webináriuma
A rendezvény Zoom linkje ide kattintva nyitható meg.
A részvétel előzetes regisztrációhoz nem kötött.

Előadó: Dr. Szentgáli-Tóth Boldizsár, alkotmányjogász, FKA tag
Moderátor: Dr. Kecskés Gábor, az FKA társelnöke

Az előadás és az azt követő beszélgetés célja, hogy szakterületeken átívelő közös gondolkodást indítson el a különböző fizikai fogyatékossággal élő hazai kutatók helyzetéről. Várunk az online eseményre minden olyan kollégát, aki ilyen nehézségekkel küzd mindennapjaiban, illetve azokat is, akik szívesen tájékozódnának a fogyatékkal élő kutatók hazai helyzetéről, és bekapcsolódnának a helyzetük könnyítését célzó megoldások keresésébe.

A mintegy 20 perces felvezető előadásában Szentgáli-Tóth Boldizsár ismerteti tapasztalatait és felvetéseit, ezekből kiindulva a résztvevők az előadást követő mintegy 40 perces beszélgetés során feltérképezhetik a témával kapcsolatos perspektívákat. A rendezvény célja az, hogy összefogja a hasonló nehézségekkel szembenéző kutatók erőfeszítéseit és a beszélgetés során felmerülő ötleteket összegyűjtse, azokat továbbgondolva, az eseményen egymással kapcsolatba kerülő kollégák között a későbbiekben is fenntartsa a kommunikációt a közös célok előmozdítása érdekében.

Az előadóról: Szentgáli-Tóth Boldizsár születése óta látássérült, jelenleg a Társadalomtudományi Kutatóközpont Jogtudományi Intézetének tudományos főmunkatársa, elsődleges szakterülete az alkotmányjog. Eddigi tevékenységét többek között Akadémiai Ifjúsági Díjjal és a Magyar Jogász Egylet két pályadíjával ismerték el; külföldön is számos előadást tartott már kutatásairól (többek között Dél-Koreában és Botsvanában is). Mintegy 130 publikáció szerzője vagy társszerzője, eddigi munkáit magyar, angol, spanyol és lengyel nyelven adta közre. Szentgáli-Tóth Boldizsárt a Fiatal Kutatók Akadémiája 2022 áprilisában választotta tagjai közé.