Magyar Tudományosság Külföldön

Pályázati felhívás: AMAT Fiatal Kutatói Díj

Az Amerikai Magyar Akadémikusok Társasága (AMAT) pályázatot hirdet az AMAT Fiatal Kutatói Díjra. A díj a Magyarországon vagy a Kárpát-medencében élő magyar tudósok egyesült államokbeli tudományos konferencián való részvételét támogatja.

2023. február 6.
A Magyar Tudományos Akadémia (MTA) külső tagjait tömörítő Amerikai Magyar Akadémikusok Társasága (AMAT, angolul Association of Hungarian American Academicians, AHAA) célkitűzése az amerikai kontinensen dolgozó magyar akadémikusok bevonása a magyar tudományos életbe. Az AMAT 2016-ban alakult és tevékenységének egyik fő célja adományokból és pályázatokból magyar PhD-hallgatók, posztdoktori kutatók és pályakezdő kutatók ösztöndíjakkal történő támogatása és szakmai fejlődésük elősegítése.

A pályázatra a matematika, a fizika és az élettudományok területén 35 év alatti doktorandusz hallgatók vagy PhD-fokozattal rendelkező tudósok jelentkezhetnek.

A dokumentumokat 2023. április 1-ig lehet elküldeni Maliga Pál társelnöknek az alábbi e-mail címre: maliga [at] waksman [dot] rutgers [dot] edu. A pályázati anyagoknak angol nyelven kell elkészülniük.

Bővebb, angol nyelvű kiírás: https://ahaa-amat.org/awards/

A pályázattal kapcsolatos további kérdés esetén a maliga [at] waksman [dot] rutgers [dot] edu vagy a enagy [at] ugelph [dot] ca e-mail címen lehet érdeklődni.