Nemzeti Víztudományi Program

Március 15. – átadták az állami kitüntetéseket Március 15. – átadták az állami kitüntetéseket

Március 15. – átadták az állami kitüntetéseket

2018. március 15-én kerültek átadásra a Széchenyi-díjak és a Magyar Érdemrend kitüntetések a Parlament Kupolatermében. A díjátadón Áder János köztársasági elnök úr nyújtotta át az elismeréseket. A Magyar Érdemrend polgári tagozata kitüntetésben részesült Józsa János, az MTA Nemzeti Víztudományi Program Irányító Testületének elnöke.

Látogatás a Miskolci Vízműnél Látogatás a Miskolci Vízműnél

Látogatás a Miskolci Vízműnél

Az idei év utolsó ülését a Nemzeti Víztudományi Program Irányító Testülete (IT) Miskolcon tartotta november 24-én. Szűcs Péter (Miskolci Egyetem, Műszaki Földtudományi Kar) szervezésében az IT tagjai betekintést nyerhettek a KEOP forrásból korszerűsített Miskolci Vízmű (MiVíz Kft.) működésébe.

LIX. Hidrobiológus Napok Tihanyban LIX. Hidrobiológus Napok Tihanyban

LIX. Hidrobiológus Napok Tihanyban

„A hidrobiológia helye a víztudományokban” címmel szervezték meg a Magyar Hidrológiai Társaság centenáriumi ünnepségeihez kapcsolódóan a LIX. Hidrobiológus Napokat 2017. október 4-6 között az MTA ÖK Balatoni Limnológiai Intézetében.

Víz és tudomány – videó az MTA-n rendezett nemzetközi szemináriumról Víz és tudomány – videó az MTA-n rendezett nemzetközi szemináriumról

Víz és tudomány – videó az MTA-n rendezett nemzetközi szemináriumról

Az elmúlt hetek egyik központi témája az Akadémián a víz volt: kiderült, hogy a kormány döntése alapján a Nemzeti Vízstratégia tudományos megalapozását az MTA által koordinált Nemzeti Víztudományi Kutatási Program biztosítja, befejezte munkáját a víztudományi programot kidolgozó, az MTA Ökológiai Kutatóközpont keretében létrehozott Koordinációs Csoport, és nemzetközi szemináriumot is tartottak a témában az Akadémia Székházában. Ez utóbbin készült az a felvétel, amely most megnézhető az mta.hu-n.

Akadémiai víztudományi program: széttagolódás helyett egység Akadémiai víztudományi program: széttagolódás helyett egység

Akadémiai víztudományi program: széttagolódás helyett egység

Folytatható hagyományokkal és a továbblépést lehetővé tévő eredményekkel egyaránt büszkélkedhet a magyar vízkutatás, amelynek legnagyobb feladata a következő években az MTA Víztudományi Programjának a megvalósítása lesz – hangzott el a Magyar Hidrológiai Társaság ünnepi centenáriumi rendezvényén, az Akadémia Székházában.

Célok, programok, lehetőségek – újra Budapesten a Víz Világtalálkozó Célok, programok, lehetőségek – újra Budapesten a Víz Világtalálkozó

Célok, programok, lehetőségek – újra Budapesten a Víz Világtalálkozó

A fenntartható vízgazdálkodás jelentőségére és a klímaváltozásnak a vízkincset érintő veszélyeire figyelmeztettek a Budapesti Víz Világtalálkozó nyitónapján felszólalók. Lovász László, az MTA elnöke arról beszélt: abban, hogy a tiszta víz ne ritka kincs, hanem az élet természetes velejárója legyen gyermekeink és unokáink számára is, a tudománynak is van felelőssége.

  • 14 találat
  • További