Akadémiai Óvoda és Bölcsőde

Az Akadémiai Óvoda és Bölcsőde honlapja ide kattintva érhető el.

Az MTA intézményeivel közszolgálati, köztisztviselői jogviszonyban, valamint munkaviszonyban álló munkatársak 18 hónapot betöltött gyermekei részére lehetőség van bölcsődei illetve a 3. életévet betöltött gyermekek részére óvodai férőhely igénybevételére a 2022/2023. nevelési évben, az MTA Óvodájában és Bölcsődéjében (székhely: Bp., II. ker., Barsi u. 3.).

A határozat és az igénybejelentő lap letölthető az alábbi linkekre vagy az intézmény honlapjára kattintva. A jelentkezők igényeiket 2022. március 31-ig az MTA Akadémiai Óvoda és Bölcsőde részére szíveskedjenek megküldeni.

Az igénybejelentés nem jelent automatikus felvételt. A felvételi igényeket a férőhely függvényében tudják kielégíteni.

A nevelési év – az iskolás tanévekhez hasonlóan adott év szeptember 1-jétől a következő naptári év augusztus 31. napjáig tart. Ennek megfelelően a jelentkezés szeptemberi felvételt jelent. Az év közben történő felvételi igényeket csak abban az esetben fogadják el, ha lemondások, kimaradások történnek a csoportban.

Az intézmény Pedagógiai Programjáról, a Bölcsődei Szakmai Programról tájékoztatást a honlapon nyújt. Kérik a leendő szülőket, hogy a jelentkezések előtt legyenek szívesek elolvasni az intézmény házirendjét is.

A jelentkezők igényeiket az MTA honlapján (a határozat alatt), illetve az intézmény honlapján található óvodai-bölcsődei férőhely-igény bejelentő űrlapon

2022. március 31-ig

az MTA Akadémiai Óvoda és Bölcsőde részére szíveskedjenek megküldeni. A felvételi renddel kapcsolatos eljárást a Házirend II/3.) pontja tartalmazza. Az eljárással kapcsolatban Elek Ibolyánál (gazdasági ügyintéző), a 326-7780-as telefonszámon lehet érdeklődni.

Az Akadémiai Óvoda és Bölcsőde adatai és szolgáltatásai

Az óvoda adatai

  1. Az óvoda hivatalos megnevezése: Akadémiai Óvoda és Bölcsőde
  2. Az óvoda pontos címe: Budapest, 1022 Barsi u. 3.
  3. Levelezési címe: Budapest, 1022 Barsi u. 3.
  4. Telefonszáma: 326 77 80
  5. Fax szám: 326 77 80
  6. Óvodavezető neve: Hajnal Margit Hajnalka
  7. E-mail címe: vezeto [at] aob [dot] hu
  8. Gazdasági vezető neve: Földi Anita
  9. Az óvoda web-oldalának címe: http://www.aob.hu
  10. Általános levelezés: info [at] aob [dot] hu

Működési időszak, igénybevétel, térítési díjak

  1. Az óvoda nyitva tartási időszaka: Egész évben, a vonatkozó rendeletek előírásai szerinti szünetekkel.
  2. Az óvodai ellátás igénybevétele: Az igényjogosultak körét és az igénybevétel rendjét a 22/2015. (XII. 15.) számú elnöki határozat határozza meg.
  3. Az óvodai ellátás önköltsége: 760.000 forint (2017/2018. oktatási év)
  4. Az óvodai ellátás térítési díja: A térítési díj nagyságát az önköltség alapulvételével a 22/2015. (XII. 15.) számú elnöki határozat határozza meg, az igényjogosultságtól függően.
  5. Egyéb költségek: A térítési díjon felüli havi élelmezési költséget az óvoda házipénztárába kell befizetni. A központi támogatás kiterjed az alapellátáson kívüli programokra (kirándulás, múzeumlátogatás, báb- és zenei foglalkozások szervezése, stb.), azok az igényjogosult előzetes hozzájárulásával, külön térítés nélkül vehetők igénybe.

Az Akadémiai Óvoda és Bölcsőde igénybevételi rendjének megfelelően a térítési díj 2016. január 1-jétől 76.000,- Ft/hó.