Nagy lépés a rák elleni harcban – svéd elismerés a lendületes kutatónak

Az MTA-PE Transzlációs Glikomika Kutatócsoport kutatási projektje, az új, integrált eszközök és módszerek kifejlesztése és alkalmazása speciális glikomikai kutatásokban tárgyú pályázata nyerte el a Magyarországi Svéd Kereskedelmi Testület díjbizottságának 2017. évi Gran Prize díját.

2017. június 6.

„A Gran Prize kezdeményezésnek évről évre egyre komolyabb helye van társadalmunkban. Külön aktualitást ad a nyertesek számára Semmelweis Ignác halálának közeli évfordulója. Reméljük, hogy a tudományos élet mellett a gazdaság szereplői is felfigyelnek rá” ‒ emelte ki Takács János, a Magyarországi Svéd Kereskedelmi Testület elnöke.

A Gran Prize díjbizottság 2017-ben az MTA-PE Transzlációs Glikomika Kutatócsoport kutatási projektje mellett tette le a voksát. A kutatócsoport új, integrált eszközök és módszerek kifejlesztése és alkalmazása speciális glikomikai kutatásokban tárgyú pályázatával nyerte el a Gran Prize díjat. A kutatócsoport vezetője Guttman András professzor (Pannon Egyetem, MIK, Glikomika kutatási projekt). A döntést a pályázat innovatív, interdiszciplináris volta, az iparjogvédelmi helyzete, kiemelt társadalmi jelentősége és felelősségvállalása indokolta.

Tovább az orientpress.hu hírére.