II. osztály | MTA

II. Filozófiai és Történettudományok Osztálya

A Művészettörténeti Tudományos Bizottság Opus Mirabile elismerései (2017)

A Magyar Tudományos Akadémia Történettudományi és Filozófiai Osztályának Művészettörténeti Tudományos Bizottsága először az 1994. év művészettörténeti publikációinak legjavát díjazta Opus Mirabile elismeréseivel. Azóta minden évben sor kerül a Bizottság tagjainak szavazatai alapján a díjak átadására. A 2017. évi publikációk értékelésére, az elismerő oklevelek átadására 2018. június 8-án került sor a Akadémia Székházának Kistermében.

Pető Andrea kapja az ALLEA kulturális értékteremtésért járó díját Pető Andrea kapja az ALLEA kulturális értékteremtésért járó díját

Pető Andrea kapja az ALLEA kulturális értékteremtésért járó díját

A társadalmi nemek és a kortárs európai történelem kutatásában végzett tudományos munkájáért Pető Andrea, az MTA doktora, a CEU egyetemi tanára kapja meg 2018-ban a kulturális értékteremtésért járó Madame de Staël-díjat – döntött az európai tudományos akadémiák szövetsége, az ALLEA. A professzor a második világháború, a holokauszt és a politikai szélsőségek európai, társadalmi nemek által meghatározott emlékezetének feltárásához való hozzájárulásáért kapja az elismerést.

A magyar holokauszt: áldozatiság és emlékezet konferencia

A magyar holokauszt: áldozatiság és emlékezet” konferenciára a Central European University és az MTA Bölcsészettudományi Kutatóközpont szervezésében 2017. december 18-án került sor, melyen fiatal kutatók mutatták be új kutatási eredményeiket.

Meghívó Borhi László előadására

Borhi László, az MTA doktora Gyenge államok és nagyhatalmak a nemzetközi térben címmel tart előadást 2018. február 1-én 15,00 órától az MTA Székház Felolvasótermében.

  • 51 találat
  • További