II. Filozófiai és Történettudományok Osztálya

A Művészettörténeti Tudományos Bizottság Opus Mirabile elismerései (2016)

A Magyar Tudományos Akadémia Történettudományi és Filozófiai Osztályának Művészettörténeti Tudományos Bizottsága először az 1994. év művészettörténeti publikációinak legjavát díjazta Opus Mirabile elismeréseivel. Azóta minden évben sor kerül a Bizottság tagjainak szavazatai alapján a díjak átadására. A 2016. évi publikációk értékelésére, az elismerő oklevelek átadására 2016. június 9-én került sor a Akadémia székházának Kistermében.

Elhunyt Garas Klára művészettörténész, az MTA rendes tagja Elhunyt Garas Klára művészettörténész, az MTA rendes tagja

Elhunyt Garas Klára művészettörténész, az MTA rendes tagja

Életének 99. évében, június 26-án elhunyt Garas Klára művészettörténész, a budapesti Szépművészeti Múzeum egykori főigazgatója, a Magyar Tudományos Akadémia rendes tagja. Művei között mindmáig alapvetőnek számító kézikönyv és tudományos művészmonográfiák Európa-szerte követett mintája egyaránt megtalálható. Írásaiban az elsők között jelentek meg a művészetszociológia, a képkutatás és a gyűjtéstörténet szempontjai is.

Sipos Gábor külső tag székfoglalója

A Magyar Tudományos Akadémia Filozófiai és Történettudományok Osztálya tisztelettel meghívja Sipos Gábor, az MTA külső tagja Az erdélyi reformátusok zsinatai a 17–18. században c. székfoglaló előadására.

Benkő Elek levelező tag székfoglalója

A Magyar Tudományos Akadémia Filozófiai és Történettudományok Osztálya tisztelettel meghívja Benkő Elek, az MTA levelező tagja Erdély a középkori Magyar Királyságban – régiók régészete a Kárpát-medencében c. székfoglaló előadására.

Gyáni Gábor rendes tag székfoglalója

A Magyar Tudományos Akadémia Filozófiai és Történettudományok Osztálya tisztelettel meghívja Gyáni Gábor, az MTA rendes tagja Kulturális nacionalizmus és a modernitás c. székfoglaló előadására.

  • 39 találat
  • További