Színpadon a természettudomány – oktatási fesztivál Debrecenben

Asztali ősrobbanás, habfürdő a kémcsövekben – csaknem száz, a természettudományos oktatás iránt elkötelezett pedagógus mutatta be, hogy miként lehet látványosan és érthetően tanítani a fizikát, a kémiát, a biológiát vagy éppen az informatikát.

2016. október 19.

Élménnyé tenni az általuk oktatott természettudományos tantárgyakat – alapvetően ez a cél motiválta az immár hagyományos Science on Stage Fesztiválon „fellépő” tanárokat. A 2005 óta Európa-szerte kétévente rendezett verseny hazai válogatójának résztvevői a kézzel barkácsolt fizikai kísérletektől a tudományos Videó a rendezvényrőlshowműsorokon keresztül egészen a nemzetközi együttműködésben létrejött, kiterjedt oktatási projektig kaphattak ízelítőt arról, hogy milyen módszerekkel lehet közelebb hozni a természettudományokat a diákokhoz.

A megmérettetésen egyúttal az is kiderült, hogy kik képviselhetik Magyarországot a következő nemzetközi Képgaléria a színpadi bemutatókrólScience on Stage fesztiválon, amelynek házigazdája szintén Debrecen lesz. A jövő évi versenyen 29 ország versenyzői mérik majd össze kreativitásukat, leleményességüket, tudásukat.

Forrás: MTA Atomki

Az idei rendezvény résztvevői az MTA Atommagkutató Intézet laboratóriumaiban közvetlenül találkozhattak a legkorszerűbb modern fizikai kutatástechnológiával.