Szakmai elismerés az mta.hu szerkesztőjének

A tudomány és a technika új lehetőségeinek, eredményeinek népszerűsítéséért és azok közérthető, hibátlan magyar nyelven való közléséért Hevesi Endre-díjat vehetett át a Magyar Újságírók Szövetségének székházában Gilicze Bálint, a Magyar Tudományos Akadémia Kommunikációs Főosztályának munkatársa.

2017. május 4.

A Hevesi Endréné Kalmár Magda által 1987-ben alapított Hevesi Endre-díjakban azok az újságírók – indokolt esetben újságírói munkát végző szakemberek is – részesülhetnek, akik az előző évben a tudomány és a technika új lehetőségeinek, eredményeinek népszerű ismertetése érdekében a legtöbbet tették, illetve a legérdekesebb és közérthető magyarsággal fogalmazott cikkeket írták.

Fotó: mta.hu / Szigeti Tamás

Az idén 29. alkalommal átadott elismerés ünnepélyes díjátadóján Herczeg János, a Hevesi Endre-díj Alapítvány Kuratóriumának elnöke méltatta az MTA honlapjának tavalyi megújításában fontos szerepet játszó Gilicze Bálint közérthető, oldott hangvételű cikkeit. Mint mondta: jó lenne, ha multidiszciplináris műveltségét, valamint a gondolatok, élmények továbbításában felmutatott képességét, leleményességét mindig felhasználná ismeretterjesztésre is.

A Hevesi Endre-díjat idén hárman kapták meg: Gilicze Bálint mellett Kocsis-M. Brigitta, az M5 Novum című tudományos műsorának szerkesztője, valamint Lente Gábor kémikus, a Debreceni Egyetem professzora.