Magyar elismerés a Tudomány Világfóruma támogatásáért

A Magyar Érdemrend középkeresztje a csillaggal kitüntetést adta át Magyarország ammáni nagykövetségén Czibere Csaba, a diplomáciai képviselet vezetője Áder János államfő nevében Hassan bin Talal hercegnek. A jordán királyi család prominens tagja a magyar tudományos és diplomáciai kezdeményezések, különösen a Tudományos Világfórum támogatásáért, valamint a globális problémák megoldására irányuló tevékenysége elismeréséül vehette át a kitüntetést.

2016. december 14.
Hassan bin Talal Fotó: inweh.unu.edu

Mint ismert, a jövő évi Tudományos Világfórum (World Science Forum, WSF) házigazdája a Jordán Hasemita Királyság lesz. A találkozót előkészítő Irányító Testület ülésére decemberben Ammánba utazott Lovász László, a Magyar Tudományos Akadémia és a WSF elnöke, aki a magyar nagykövetség által szervezett ünnepségen méltatta Hassan bil Talal herceg tudománydiplomáciai tevékenységét.

A kitüntetési ceremónián és az azt követő díszvacsorán megjelentek a jordán királyi család és a közélet magas rangú képviselői, köztük Hassan herceg felesége, Sarvath hercegnő és lánya, Sumaya bint El Hassan hercegnő, a Jordán Királyi Tudományos Tanács elnöke. Az ünnepségen részt vett a jordán képviselőház elnöke, Ammán főpolgármestere, a kormány több tagja, valamint Zaid Naffa, Jordánia budapesti tiszteletbeli konzulja is.