Az MTA elnöke a CEU-ról Az MTA elnöke a CEU-ról

Az MTA elnöke a CEU-ról

Lovász László, a Magyar Tudományos Akadémia elnöke az mta.hu-nak elmondta: fontos, hogy a CEU maradjon. Az MTA álláspontja az, hogy fontos ennek a jelentős szakmai műhelynek a fenntartása.

Falling Walls Lab – felhívás fiatal innovátorok számára Falling Walls Lab – felhívás fiatal innovátorok számára

Falling Walls Lab – felhívás fiatal innovátorok számára

Három percben beszámolni a kutatómunka eredményéről, az üzleti modellről, vagy az innovatív projekt lényegéről – ez a feladat a Falling Walls Lab nevű rendezvényen, amelynek magyarországi válogatóját a Magyar Tudományos Akadémia és a Pázmány Péter Katolikus Egyetem közösen rendezi meg.

Az MTA Jelölőbizottság tájékoztatása Az MTA Jelölőbizottság tájékoztatása

Az MTA Jelölőbizottság tájékoztatása

A Jelölőbizottság a 2017. január 11-i, február 6-i és március 2-i ülésén megvitatta az elektronikus közvélemény-kutatás, a tudományos osztályok javaslatai és a jelölőbizottsági tagok által közvetített vélemények alapján kialakult jelölési javaslatokat, és titkos szavazással határozott az egyes tisztségekre jelölendő személyekről.

Országjelentés: a viták szerepe felbecsülhetetlen a továbblépés szempontjából Országjelentés: a viták szerepe felbecsülhetetlen a továbblépés szempontjából

Országjelentés: a viták szerepe felbecsülhetetlen a továbblépés szempontjából

A korábbiaknál szélesebb körben, a sajtó jelenlétében mutatták be a Magyar Tudományos Akadémia Székházában az Európai Bizottság Magyarországra vonatkozó éves jelentését. Az esemény házigazdájaként tartott köszöntőjében Lovász László akadémiai elnök egyebek mellett a közös célok érdekében történő együttműködés és eszmecsere jelentőségét hangoztatta.

Megkezdte munkáját a Magyar Tudományos Művek Tára Tudományos Tanácsa Megkezdte munkáját a Magyar Tudományos Művek Tára Tudományos Tanácsa

Megkezdte munkáját a Magyar Tudományos Művek Tára Tudományos Tanácsa

Megalakult a Magyar Tudományos Művek Tára (MTMT) legfőbb döntéshozó testülete. A Magyar Tudományos Akadémia elnökének kezdeményezésére létrehozott Tudományos Tanács 2017. március 20-án tartotta alakuló ülését. A testület elnökévé Kamarás Katalint, az MTA rendes tagját, az MTA Wigner Fizikai Kutatóközpont Szilárdtestfizikai és Optikai Intézet kutatóprofesszorát választották.

Elhunyt Dimény Imre, az MTA rendes tagja Elhunyt Dimény Imre, az MTA rendes tagja

Elhunyt Dimény Imre, az MTA rendes tagja

Életének 95. évében elhunyt Dimény Imre agrármérnök, egyetemi tanár, politikus, a Magyar Tudományos Akadémia rendes tagja. A Széchenyi-díjas tudós 1967 és 1975 között földművelésügyi és élelmezésügyi miniszter volt.

Átadták a Széchenyi-díjakat és a Magyar Érdemrendet Átadták a Széchenyi-díjakat és a Magyar Érdemrendet

Átadták a Széchenyi-díjakat és a Magyar Érdemrendet

A tudományos élet kiemelkedő képviselőinek elismerésére alapított Széchenyi-díjat a Magyar Tudományos Akadémia nyolc tagja és az MTA hat doktora vehette át március 15-én a Parlament Kupolatermében. Az elismeréseket Áder János köztársasági elnök nyújtotta át Orbán Viktor miniszterelnök és Kövér László, az Országgyűlés elnöke társaságában.

  • 200 találat
  • További