Bővíti szakmódszertani pályázatát az MTA

A nagy érdeklődés és a kutatók visszajelzései miatt kiterjeszti szakmódszertani pályázatát a Magyar Tudományos Akadémia, és május 9-ig meghosszabbítja a jelentkezési határidőt.

2016. április 20.

Módosítja szakmódszertani pályázatának kiírását az MTA: a főleg a kutatóközpontokból, egyetemekről érkezett visszajelzések alapján a kutatásban – az eredeti szándéknak megfelelően részt vehetnek az MTA irányítása alatt álló kutatóközpontok (illetve önálló jogi személynek számító kutatóintézetek) által teljes munkaidőben foglalkoztatott kutatók, továbbá felsőoktatási intézményben teljes munkaidőben foglalkoztatott oktatók is, a közoktatásban foglalkoztatott pedagógusok mellett.

Egy másik pozitív változás, hogy a megítélt összeg a pályázat dologi kiadásai mellett a kutatáshoz szükséghez tárgyi eszközök beszerzésére is fordítható.

Mint arról már többször beszámoltunk, a szakmódszertani programban az Akadémia olyan kutatásokat támogat, amelyek tudományos igénnyel alapoznak meg komplex tanítási módszereket. A program másik célja a tudásátadás pedagógiai szemléletének és módszereinek megújítását célzó kutatások gyakorlati megvalósítása. Az éves pályázati keret összege 200 000 000 Ft. Az mta.hu legutóbb Patkós Andrást, a szakmódszertani program vezetésére felkért akadémikust kérdezte az új pályázatról.

A pályázat kiterjesztése (és korábbi technikai hibák) miatt két héttel megtoldották a leadási határidőt: a pályázati anyagokat magyar nyelven elektronikus úton 2016. május 9-ig kell e-mailben elküldeni a szakmodszertan [at] titkarsag [dot] mta [dot] hu e-mail címre.

Részletek a megújított pályázati kiírásban és kísérő anyagaiban láthatók, ahol az új elemeket piros színnel emelték ki.