A magyar jogrendszer állapota – könyvbemutató az Akadémián A magyar jogrendszer állapota – könyvbemutató az Akadémián

A magyar jogrendszer állapota – könyvbemutató az Akadémián

Tudományos igényességgel és interdiszciplináris módszerekkel áttekinteni a magyar jogrendszer aktuális állapotát úgy, hogy a munka során a társadalmi környezetet, a vélhető hatásokat, a szabályozások célját, valamint társadalmi elfogadottságát is vizsgálják – ez volt a célja a szerkesztőknek azzal az MTA Társadalomtudományi Kutatóközpont Jogtudományi Intézetében készült kötettel, amelyet csütörtökön mutatnak be.

Simonyi 100 – emlékülés az MTA Székházában Simonyi 100 – emlékülés az MTA Székházában

Simonyi 100 – emlékülés az MTA Székházában

A 20. század második felének egyik legjelentősebb fizikusára, az iskolateremtő tudósra, Simonyi Károlyra emlékeztek egykori pályatársak, tanítványok, rokonok és tisztelők a professzor születésének centenáriuma alkalmából rendezett konferencián.

Tudományos magazint indított az InfoRádió és az Akadémia Tudományos magazint indított az InfoRádió és az Akadémia

Tudományos magazint indított az InfoRádió és az Akadémia

Keddenként, a 19 órás hírek után hallható az InfoRádió új tudományos-ismeretterjesztő műsora Szigma – a holnap világa címmel. A félórás, többször ismételt műsorban a magyar kutatók legújabb eredményeit mutatják be mindenki számára érthetően. Az október 18-ai adás fő témája a Mars. Az MTA honlapjáról a korábbi adások is elérhetők.

„Remélem, eljön az idő” – fejezetek az ifjú Széchenyi életéből „Remélem, eljön az idő” – fejezetek az ifjú Széchenyi életéből

„Remélem, eljön az idő” – fejezetek az ifjú Széchenyi életéből

Milyen szellemi-lelki útkeresés után került a magyar közéletbe az arisztokrata család Bécsben született, katonai pályára készülő sarja, a fiatalkorát utazgatással, bohém-romantikus kalandokkal fűszerező Széchenyi István? Fónagy Zoltán történész írása az MTA 225 éve született alapítójáról.

Magyar Örökség díjat nyert a vácrátóti Nemzeti Botanikus Kert Magyar Örökség díjat nyert a vácrátóti Nemzeti Botanikus Kert

Magyar Örökség díjat nyert a vácrátóti Nemzeti Botanikus Kert

Magyarország legjelentősebb élőnövény-gyűjteménye az MTA Ökológiai Kutatóközpont Ökológiai és Botanikai Intézet vácrátóti Nemzeti Botanikus Kertje. A több mint 180 éves, műemlék- és természetvédelem alatt álló létesítmény immár azok közé az intézmények közé tartozik, amelyek együttesen alkotják a magyarság „láthatatlan szellemi múzeumát”.

  • 124 találat
  • További