Forgalmi korlátozások, lezárások a Széchenyi István tér körül Forgalmi korlátozások, lezárások a Széchenyi István tér körül

Forgalmi korlátozások, lezárások a Széchenyi István tér körül

Li Ko-csiang, a Kínai Népköztársaság miniszterelnökének látogatása miatt a Lánchíd budai hídfőjétől az Arany János, a Nádor és a Wekerle Sándor utca területéig fokozott biztonsági intézkedést rendelt el a Terrorelhárítási Központ. Ezért november 26-ától, vasárnaptól egészen november 29., szerda délután 14 óráig forgalmi korlátozásokra kell számítani az V. kerületi Széchenyi István tér környékén.

Lovász László Honoris Causa Pro Scientia Aranyérmet kapott Lovász László Honoris Causa Pro Scientia Aranyérmet kapott

Lovász László Honoris Causa Pro Scientia Aranyérmet kapott

Az Országos Tudományos Diákköri Tanács legrangosabb, meghatározó személyiségeknek szóló, kétévenként odaítélt elismerését a tudományos diákköri munkát és a tehetségeket támogató feladatvállalásáért, példamutató személyes elkötelezettségéért és nemzetközileg elismert szakmai munkásságáért vehette át az Akadémia elnöke.

A World Science Forum 2017-es zárónyilatkozata A World Science Forum 2017-es zárónyilatkozata

A World Science Forum 2017-es zárónyilatkozata

A béke jóval több, mint a konfliktus hiánya – hangsúlyozza a 8. World Science Forum (WSF) zárónyilatkozata, amelyet a Jordániában szervezett fórum utolsó, ünnepélyes plenáris ülésén fogadtak el a résztvevők.

„Az alternatív tény hazugság” – nem csak tudománypolitikai témákról tanácskoznak a World Science Forumon „Az alternatív tény hazugság” – nem csak tudománypolitikai témákról tanácskoznak a World Science Forumon

„Az alternatív tény hazugság” – nem csak tudománypolitikai témákról tanácskoznak a World Science Forumon

Az álhírek terjedése komoly veszélyt jelentett már az MTA alapítása utáni évtizedekben, és napjainkban még inkább az – mondta Lovász László Jordániában, a 8. World Science Forum tudományos tanácsadással foglalkozó tematikus ülésén. Kondorosi Éva, az Európai Kutatási Tanács (ERC) alelnöke arról beszélt, milyen hátrányok érik munkahelyükön a kutatásban dolgozó nőket.

Csak a tudomány mentheti meg a világot – megkezdődött a World Science Forum Jordániában Csak a tudomány mentheti meg a világot – megkezdődött a World Science Forum Jordániában

Csak a tudomány mentheti meg a világot – megkezdődött a World Science Forum Jordániában

„Nem elég elemezni a nyugtalanító folyamatokat, hanem tudományos felfedezésekre és ezekre alapozott technológiai fejlődésre van szükségünk a globális problémák kezelésére” – mondta Lovász László, az MTA elnöke a nyolcadik World Science Forum (WSF) résztvevői előtt Jordániában. A kutatók, döntéshozók és tudománypolitikusok legnagyobb nemzetközi tanácskozását a világ legalacsonyabb tengerszint alatt fekvő vidékén, a Holt-tenger partján rendezik 2017-ben.

  • 320 találat
  • További