Eseménynaptár

'Sinkó János: Üzenetek

Sinkó János: Üzenetek

Kiállítás

Időpont

2016. november 03. - 18.00 / 2016. november 20. - 18.00 óra között

Helyszín

MTA SZAB-székház - Fsz. 3-4 előadótermek
6720 Szeged, Somogyi u. 7.

Részletek

A művészről:

Sinkó János festőművész (Csongrád, 1949–)

Több mint 30 éve rendszeresen állít ki hazai és külföldi képzőművészeti kiállításokon. Tagja a Magyar Alkotóművészek Egyesületének és a Magyar Képzőművészeti Szövetségnek.  A szegedi SZÖG-ART Művészeti Egyesület alapító tagja, jelenleg titkára, 2014-től a Magyar Művészeti Akadémia Képzőművészeti Tagozatának köztestületi tagja. Számos szakmai elismerés és díj birtokosa.

2010-ben a Temesvári Nyugati Tudományegyetem Képzőművészeti és Design Karán doktorált. A doktori értekezésének témája az anyag és műalkotás kapcsolatának vizsgálata.  Következetesen kutatja az anyag és a vizuális alkotás együtthatását, különös tekintettel a képi megjelenítés folyamatára.

A Szegedi Tudományegyetem Művészeti Intézet Rajz-Művészettörténet Tanszékén már több mint 40 éve folytat pedagógiai tevékenységet. Nyugdíjba vonulása után óraadóként jelenleg is részt vesz a vizuális szakemberek képzésében.

 

„Fő témája a lét ősi elemeinek – változás, átalakulás – képzőművészeti megfogalmazása. A mikrokozmoszban megjelenő makrokozmoszra való rácsodálkozása szinte minden munkájában tetten érhető. Kezdettől fogva a faktúra szerepének nagy jelentőséget tulajdonít. Sokféle anyagot használ, melyben az anyagok rétegződéseit átjárja a teremtés öröme. Kiegyensúlyozott világszemléletéről tanúskodik harmonikus színvilága. A tömör egyszerű formai világot kedveli. Képein a tárgyakat és jelenségeket szubsztanciaként jeleníti meg. Szívesen alkalmaz grafikai eszközöket és megoldásokat is...”
(Kortárs Művészeti Lexikon)
dr. Hann Ferenc 

A meghívó megtekintéséhez kérjük kattintson ide.

Szervező

MTA SZAB Művészeti Szakbizottság Képző- és Iparművészeti Munkabizottság

Kapcsolattartó

Aranyi Sándor (telefon: 06 (62) 544-016 )