VII. Kémiai Tudományok Osztálya

Pályázatok, felhívások

2016. június 6.

Varga József Díj és Érem pályázati kiírása - 2017

Az MTA Kémiai Tudományok Osztálya Varga József akadémikus, egyetemi tanár, a hazai iparszervezés kiemelkedő személyisége emlékének méltó megtisztelésére Varga József Díjat alapított. A Varga József Díj Alapítvány Kuratóriumának határozata alapján 2017-ben egy Varga József Díj és Érem (együttesen) adományozható.

Az Alapító Okirat szerint Varga József Díj és Érem adományozható azon személyeknek, akik kimagasló eredményeket értek el:

-új technológiai megoldások kidolgozásában és/vagy
-új vegyipari eljárások alapjainak kidolgozásában, fejlesztésében és megvalósításában és/vagy
-a kémiai technológiai folyamatok, vegyipari műveletek és vegyipari gépészet elméleti alapjainak kimunkálásában és/vagy
-az ipari katalízisben és/vagy
-a műszaki kultúra javításában.

A Varga József Díj és Érem személyi jelölés útján nyerhető el. A pályázatok befogadásáról és a pályázatok értékeléséről a Varga József Díj Tudományos Tanácsa gondoskodik.
A vonatkozó személyi jelöléseket a Varga József Díj Tudományos Tanácsának címezve, a Tanács titkárságára (Dr. Varga Zoltán titkár, Pannon Egyetem MOL Ásványolaj- és Szén-technológiai Intézeti Tanszék 8200 Veszprém, Egyetem út 10.) kell benyújtani, részletes indoklással, a jelölt műszaki alkotói munkásságának bemutatásával és a kezdeményezést alátámasztó egyéb dokumentumokkal 2017. július 15-ig.
A javaslatokat a Varga József Díj Tudományos Tanácsa értékeli és dönt a díjak odaítéléséről. A döntést az MTA Kémiai Tudományok Osztálya erősíti meg.
A Varga József Díj és Érem díjazottja bronzból készült érmet és oklevelet kap, valamint a Varga Jozsef Díj Alapítvany Alapító Okiratában foglalt felhatalmazás alapján, pénzdíjban részesül.

Budapest-Veszprém, 2017. május 22.

Szépvölgyi János, a Varga József Díj Tudományos Tanácsának elnöke
Hancsók Jenő, a Varga József Díj Alapítvány Kuratóriumának elnöke


MOL Tudományos Díj aktuális pályázati felhívása. A felhívás részletei megtekinthetőek az MTA honlapján:

http://mta.hu/aktualis-palyazati-kiirasok/palyazat-a-mol-tudomanyos-dijra-107755