Arcvonások: Hámori József

A Professzorok Batthyány Köre alapító tagja, a Magyar Rektori Konferencia elnöke volt, az első Orbán-kormány idején a nemzeti kulturális örökség minisztere. Hámori József Széchenyi-díjas biológus, egyetemi tanár, az MTA tagja, és volt alelnöke mesél az Arcvonások rendszerváltoztatásról szóló sorozatában.

Ugyanott dolgozik a lengyel és a magyar Angliában?

Az MTA KRTK Közgazdaságtudományi Intézet most megjelent Munkaerőpiaci Tükör 2015 című kiadványában Chris Moreh, a Southamptoni Egyetem népesedéstudományi központjának kutatója ad áttekintést az Egyesült Királyságban dolgozó magyarok helyzetéről. Az Index összefoglalója.

Gyermekrajzok a megmentett dobozokból

2011-ben, egy intézeti költözködés közben a Szociológiai Kutatóintézet irattárából számos régi kutatás rendezetlen dokumentumai is előkerültek. A megmentett 40 doboz között több mint ötezer, A3-as méretű gyerekrajzra bukkantak. A rajzok immár digitalizálva várják, hogy valaki egyszer majd feldolgozza őket.

Milyen színű a Balaton?

Tengerkék, zöld, azúrkék, zöldes- szürke, barnás – napszaktól és helyszíntől, időjárástól függően más-más válasz adható arra az egyszerű kérdésre, hogy milyen színűnek látjuk a Balaton? Tudományos magyarázat az MTA Ökológiai Kutatóközpont Balatoni Limnológiai Kutatóintézetének munkatársától.

  • 67 találat
  • További