Kezdetben volt a kép – Nyíri Kristóf a bölcsészettudomány képi forradalmáról Kezdetben volt a kép – Nyíri Kristóf a bölcsészettudomány képi forradalmáról

Kezdetben volt a kép – Nyíri Kristóf a bölcsészettudomány képi forradalmáról

A BME Műszaki Pedagógia Tanszékén működő Képi Tanulás Műhely rendezvényén 24 országból 96 előadó vett részt a Fülöp-szigetektől Japánon át Finnországig, Kanadáig és Brazíliáig. A Képi Tanulás Műhely két vezetője Benedek András, a BME egyetemi tanára és Nyíri Kristóf akadémikus, filozófiatörténész, aki a 168 óra kérdéseire válaszolt.

Ma is vannak magyar kutatók a tudományos világválogatottban Ma is vannak magyar kutatók a tudományos világválogatottban

Ma is vannak magyar kutatók a tudományos világválogatottban

A nemzetközi mezőnyben legeredményesebb kutatóinkat támogató Élvonal-program meghirdetéséről és az alap és az alkalmazott kutatások jelenlegi nagy kérdéseiről, valamint a magyar tudomány helyzetéről továbbá finanszírozási lehetőségeiről Pálinkás József akadémikus, a Nemzeti Kutatási Fejlesztési és Innovációs Hivatal elnöke nyilatkozott az Origónak.

Budapest díszpolgára lett Lovász László

A Fővárosi Közgyűlés szerdán nyolc új díszpolgári címet adományozott olyan személyeknek, akik tevékenységükkel Budapest fejlődését, hírnevének öregbítését szolgálták. A főpolgármester által beterjesztett javaslatról titkos szavazáson döntöttek a képviselők.

  • 229 találat
  • További