Elemzések a migráció munkapiaci hatásairól Elemzések a migráció munkapiaci hatásairól

Elemzések a migráció munkapiaci hatásairól

Az MTA KRTK kiadásában megjelenő Munkaerőpiaci Tükör legfrissebb száma Magyarország szemszögéből vizsgálja a jelenleg zajló migrációs folyamatokat. Szó esik a hazánkból elvándorló népesség demográfiai összetételéről, az orvosok elvándorlásáról, a visszavándorlást ösztönző programokról, de képet kaphatunk arról is, miként hat a bevándorlók megjelenése a fogadó ország munkavállalóinak foglalkoztatottságára és bérszintjére.

Az MTA is részt vesz a Magyarok Kenyere programban Az MTA is részt vesz a Magyarok Kenyere programban

Az MTA is részt vesz a Magyarok Kenyere programban

Immár harmadik alkalommal támogatja az Akadémia malmi búzával és jó minőségű vetőmaggal a jótékonysági programot, amiért Korinek László, az MTA rendes tagja, a mozgalom elindítója köszönetét fejezte ki a tudós testületnek.

Tudományos tábor tehetséges fiataloknak Tudományos tábor tehetséges fiataloknak

Tudományos tábor tehetséges fiataloknak

Alkalmazott és pénzügyi matematikai témákkal, nukleáris technikával, orvosi fizikával, valamint a szilárdtest-fizika eredményeivel ismerkedhetett az a majd félszáz diák, aki részt vett az MTA és a Budapesti Műszaki és Gazdaságtudományi Egyetem Természettudományi Kara által első ízben megrendezett nyári táborban.

Kincsek a magasban Kincsek a magasban

Kincsek a magasban

A Magyar Tudományos Akadémia Székházába kalauzolja a nézőket a Duna TV kulturális magazinja. Kisfilmjükből az épület tetejéről nyíló panoráma is megcsodálható.

Trianon árvái Trianon árvái

Trianon árvái

Milyen etnikai változásokat indított el az első világháború Magyarországon? Kik voltak a vagonlakók? Hogyan próbálták megjeleníteni az elveszített hazát a háborús menekültek? Egyebek mellett ezekre a kérdésekre is válaszol a trianoni békeszerződés hatásait és következményeit az Akadémia támogatásával kutató történész szerző cikke. Ablonczy Balázs írása az mta.hu-nak.

  • 102 találat
  • További