Égető szükség van a hiteles egészségügyi tanácsokra – konferencia az Akadémián Égető szükség van a hiteles egészségügyi tanácsokra – konferencia az Akadémián

Égető szükség van a hiteles egészségügyi tanácsokra – konferencia az Akadémián

Az egészségügyi tanácsokat politikai és üzleti szempontok befolyásolhatják, de a szakemberek is ellentétes álláspontokat képviselhetnek. Világszerte égető szükség van olyan hiteles intézményekre, amelyek eligazítják az egészségügyi szakembereket és a laikusokat. A Magyar Tudományos Akadémia csütörtöki, sajtónyilvános konferenciáján a XXI. század globális egészségügyi válságát elemzik, magyar utalásokkal.

Filmklub az Akadémián: Vad Szigetköz Filmklub az Akadémián: Vad Szigetköz

Filmklub az Akadémián: Vad Szigetköz

A Duna „szárazföldi deltájaként” is emlegetett térség növény- és állatvilága rendkívül gazdag és sokszínű, vizeiben egykor majdnem valamennyi hazai halfaj előfordult. Napjainkra az emberi beavatkozások következtében sokat változott a táj. A Vad Szigetköz című filmet április 20-án láthatták az érdeklődők.

Tizenegy újabb Lendület-kutatócsoportot alapít az MTA Tizenegy újabb Lendület-kutatócsoportot alapít az MTA

Tizenegy újabb Lendület-kutatócsoportot alapít az MTA

A 100 éves évfordulóhoz közeledve mit tudunk a trianoni békeszerződésről, és mi az, amit még nem? Milyen erők formálták a világegyetemet olyanná, amilyennek ma látjuk? Mit mond az evolúció a rák kialakulásáról? Egyebek mellett ezekre a kérdésekre keresi a választ az MTA Lendület programjának idei 11 nyertese. Kutatásaikat az Akadémia öt esztendőn keresztül évente összesen 400 millió forinttal támogatja.

Megújult program kiemelt konferenciákkal: előzetes az MTA 187. közgyűléséről Megújult program kiemelt konferenciákkal: előzetes az MTA 187. közgyűléséről

Megújult program kiemelt konferenciákkal: előzetes az MTA 187. közgyűléséről

Új tartalommal, kibővült szakmai programokkal készül 187. közgyűlésére a Magyar Tudományos Akadémia, amelyen új tagokat is választ a tudós társaság – jelentette be Lovász László, az MTA elnöke. A tájékoztatón ismételten elhangzott: sosem volt szó a Lukács Archívum feldarabolásáról, a filozófus könyvtára és a kéziratos hagyatéka méltó elhelyezést nyer az új MTA Bölcsészet- és Társadalomtudományi Kutatóházban.

Konszolidációs terv készült az MTA TTK működésének kiigazítására Konszolidációs terv készült az MTA TTK működésének kiigazítására

Konszolidációs terv készült az MTA TTK működésének kiigazítására

Sajtótájékoztatón ismertették a Magyar Tudományos Akadémia vezetői az MTA Természettudományi Kutatóközpont gazdálkodásáról szóló pénzügyi jelentés főbb megállapításait. Ezután Pokol György, a kutatóközpont főigazgatója foglalta össze a szakmai és a pénzügyi átvilágítás alapján készült hároméves konszolidációs tervet.

Filmklub az Akadémián: Az ÁVH titkos pénzei Filmklub az Akadémián: Az ÁVH titkos pénzei

Filmklub az Akadémián: Az ÁVH titkos pénzei

Cigarettacsempészet, titkos ingatlan- és útlevélügyletek, műkincshamisítás – néhány azok közül az illegális tevékenységek közül, amelyekkel az Államvédelmi Hatóság (ÁVH) az 1940–50-es években a vagyonát gyarapította. Tősér Ádám dokumentumfilmje a pártállam gazdasági bűncselekményeit dolgozza fel a hozzáférhető iratanyag alapján. Április 13-án indult újra az MTA filmklubja.

  • 55 találat
  • További