// ERC Nemzeti kapcsolattartó pont

Participant Portal

A H2020 keretprogramban a pályázati információkat tartalmazó és a pályázatokat kezelő on-line felület, a Participant Portal jelentősen átalakult.

2016. március 31.

A Participant Portal jellemzői

A H2020 keretprogramban a pályázati információkat tartalmazó és a pályázatokat kezelő on-line felület, a Participant Portal jelentősen átalakult. A felület használatát részletes útmutató segíti. Az esetleges problémák és kérdések esetén az IT Helpdesk segíti a pályázókat.

A Participant Portál felépítése:

Participant Portal ec.europa.eu
  • Három úton lehet keresést indítani a kiírásokra: HORIZON2020 Calls, Search Topics (kulcsszavas keresés), full text search (az oldal teljes tartalmában keresés). Az ERC pályázatok esetén létezik egy gyorskeresés is (Quick finder for grants for individual researchers and teams).
  • A pályázati felhívás megjelenésétől kezdve a pályázat teljes életciklusán át az ügyintézés a Portalon keresztül, elektronikus úton történik, az ún. integrated grant management modul segítségével. Az oldal kigyűjti, és közvetlen hozzáférést biztosít a kiíráshoz tartozó összes leíró és magyarázó dokumentumhoz, illetve a beadáshoz (Submission Service).
  • A regisztráció / bejelentkezés utána My Area felületen elérhető az összes korábbi és aktuális projektre vonatkozó adtat és dokumentáció.
  • A pályázati űrlapok kitöltésekor az egyes részekre vonatkozó magyarázatok automatikusan felvillannak.
  • A pályázókat a pályázat beadását követő néhány napon belül értesítik a pályázat befogadásáról, majd a bírálási folyamat végén a beadástól számított 3-5 hónapon belül tájékoztatják az értékelés eredményéről.
  • A támogatási szerződés szövegét a rendszer automatikusan generálja. A Portál automatikusan ad hozzá adatokat és információkat a pályázatokhoz és a szerződésekhez is, a ki nem töltött részek pedig kikerülnek a pályázatokból és nem képezik a beadott pályázatok részét.
  • A szabadszavas keresésnek köszönhetően nem kell ismerni a program struktúráját ahhoz, hogy a kiírásokat (calls) meg lehessen találni.
  • A pályázati kiírások és szerződések nem tartalmaznak külön értelmező rendelkezéseket.

A Portál elérhető a következő linken:

http://ec.europa.eu/research/participants/portal/desktop/en/home.html