// ERC Nemzeti kapcsolattartó pont

Böngésszen a Gy.I.K. bejegyzések között

A költségtervvel kapcsolatban van-e valami korlátozás az alkalmazni kívánt munkatársak számát illetően?

Nincs korlátozás, azt vizsgálják, hogy a megadott kutatói team arányban áll-e a projekt feladataival mennyiségi és minőségi szempontok alapján egyaránt. A titkárnő például az projektmenedzsment költség, nem számolható el direkt költségként, erre a célra van a 25% (20) százalékos indirect cost, amivel elszámolni nem kell, de a projekt céljaira fordítandó. Ennek megosztásáról érdemes a befogadó intézménnyel előre egyeztetni, hogy ne legyen félreértés abból, hogy ez milyen arányban fordítható közvetlenül a projekttel összefüggő, de el nem számolható kiadások finanszírozására.

Consolidator Grant
költségvetés / budget

Műszerek beszerzését tervezem a pályázat anyagi forrásait kihasználva. Kell-e hivatalos árajánlatot csatolni a benyújtáskor, vagy elég jelezni az árat a költségtervben?

A pályázathoz nem kell csatolni a hivatalos árajánlatot, de meg kell becsülni és indokolni kell a költséget, amit anélkül nehezebb. Ha közbeszerzési pályázatot is ki kell majd írni, érdemes ezzel is számolni az időzítésnél és a költségeknél is.

 

Consolidator Grant
költségvetés / budget

Mennyire erős a CV-m egy ERC pályázathoz?

Ez alapvetően szakmai kérdés, tudományterületenként nagyon változó, hogy mi számít kiemelkedő teljesítménynek. Elsősorban az önálló, kiugró, kreatív teljesítményt keresik benne, nagyon jó valamilyen szintű csoportvezetői, kutatásvezetői tapasztalat, amelyben benne van annak az ígérete, hogy képes a kutató jól menedzselni egy kutatócsoportot. A publikációk esetében is elvileg erre helyezik a hangsúlyt, előnyös a minél több önálló publikáció, a kutatásvezetőtől független meghívás stb. Ez akár egy abszolút csúcs folyóiratban megjelenő sok társszerzős cikknél is többet számíthat. Bármilyen közös akció, publikáció, meghívás vagy előadás egy-egy „sztárkutatóval” szintén jó lehet.

kutatásvezető / Principal Investigator
pályázat / proposal
  • 31 találat
  • További

Tegye fel kérdését