// ERC Nemzeti kapcsolattartó pont

Hamarosan sor kerül a European Research Grant Consolidator Grant interjúkra Brüsszelben

A 2018. évi ERC Consolidator Grant interjúra szeptemberben és októberben kerül sor Brüsszelben. Az előző évekhez hasonlóan idén is reméljük, hogy lesz sikeres nyertes magyar kutató.

2018. augusztus 29.

Amennyiben egy pályázó az értékelés során meghívót kap a személyes interjúra, a 2. lépésben a sikerarány körülbelül 35-45 %-os. Ebben az esetben a pályázó egy Meghívólevelet kap, amely nem tartalmaz semmilyen információt a közbenső 1. lépésben felállított sorrendről. A bírálóbizottság megvizsgálja a pályázatot a 2. lépésben, az értékelők értékelése és az interjú alapján. Ezért különösen fontos, hogy a jelölt az interjúra megfelelően felkészüljön.

Paneltől függően 10-15 perc áll rendelkezésre, hogy a pályázó bemutassa a pályázatát és a paneltagok kérdéseire válaszoljon (amely további 15 perc). Bizottságonként változik, hogy ez az idő hogyan oszlik meg a pályázat ismertetése és az interjú során, és ezt tartalmazza a második ERC meghívólevél, amelyet néhány héttel később kap meg a pályázó.

Az interjú során nemcsak a pályázat bemutatása fontos, hanem az előadás jellege is; a testtartás, hanghordozás és az előadás stílusa is befolyásoló tényező lehet.

Fontos, hogy az előadás – ahogyan a pályázat is – jól strukturált legyen, és kiemelje a jól meghatározott célokat.

A felkészítésben segítséget nyújtunk a hozzánk forduló kutatóknak.