// ERC Nemzeti kapcsolattartó pont

Eredményes magyar szereplés az European Research Council Advanced Grant pályázatán

A három magyar kutató, aki elnyerte az European Research Council Advanced Grantjét, már korábbi években is nyert ERC pályázaton

2018. április 10.

2018. április 6-án hozta nyilvánosságra az European Research Council (Európai Kutatási Tanács) a 2017. évi Advanced Grant pályázati kiírás eredményeit. Az összesen 653 millió eurós költségvetésből 269 kiváló kutató projektje valósulhat meg. Az Advanced Grant pályázattípus esetében az 5 éves projektek költségkerete 2,5 millió euró.

Idén az Advanced Grant támogatást három magyar kutató nyerte el: Nusser Zoltán az MTA Kísérleti Orvostudományi Kutatóintézet kutatója, Kőszegi Botond a Közép-európai Egyetem kutatója és Hanzó Lajos az angliai University of Southampton kutatójaként.

A 2017. évi pályázati kiírásra - ahogyan korábban is - igen nagy volt az érdeklődés: 2167 beérkezett pályázatot bíráltak el, a finanszírozott projektek aránya 12 %. A pályázók 17 %-a nő volt, és a nyertes pályázók között 17 % volt a nők aránya. A támogatott projektek kapcsán hozzávetőleg 2000 kutatói állás, illetve kutatási feladatokhoz kapcsolódó állás létrejöttére lehet számítani.

A hírrel kapcsolatban további információ itt olvasható. A nyertesek valamennyi tudományterületet felölelő listája innen tölthető le.

A nyerteseknek gratulálunk!