// ERC Nemzeti kapcsolattartó pont

Beszámolók

ERC beszámolók

2016. március 31.

Beszámolók

A kedvezményezettnek (beneficiary) tudományos és pénzügyi beszámolót kell benyújtania, amely a kifizetésre vonatkozó kérelmet is tartalmazza. A beszámolót benyújtása elektronikusan történik.

A tudományos és a pénzügyi jelentés időszakaira vonatkozó beszámolók szabályait az ERC mono beneficiary model grant agreement tartalmazza:

http://ec.europa.eu/research/participants/data/ref/h2020/mga/erc/h2020-mga-erc-mono_en.pdf

A pénzügyi jelentést euróban kell tervezni és megfogalmazni. Ha a kedvezményezett az eurótól eltérő valutájú folyószámlával rendelkezik, a felmerülő költségeket euróba át kell konvertálni, az Európai Unió Hivatalos Lapjában megjelent napi átváltási árfolyamnak megfelelően. Ha nem jelent meg ilyen adat, az Európai Bizottság weboldalán megjelent havi átváltási árfolyam aránya az irányadó a vonatkozó beszámolási időszakra. Ha a kedvezményezett euró alapú számlával rendelkezik, az egyéb valutában keletkező költségeit a szokásos számlázási gyakorlatnak megfelelően kell euróba átváltani.

Minden beszámolót (akár tudományos, akár pénzügyi, ideértve a pénzügyi jelentést is) a Szerződés nyelvével azonos nyelven kell benyújtani.