// ERC Nemzeti kapcsolattartó pont

A H2020 keretprogramban már csak egy ERC-pályázati kiírás áll nyitva a jelentkezők előtt

A Proof of Concept 2020-as évi kiírásának harmadik körébe adhatnak be jelentkezést a pályázók

2020. szeptember 4.

A Proof of Concept pályázattípuson belül azok a kutatók pályázhatnak 18 hónapra szóló, 150.000 euró átalányösszegű támogatásra, akiknek már van elnyert ERC-pályázata (Starting, Consolidator, Advanced vagy Synergy kategóriában), amely pályázati projekt vagy még folyamatban van, vagy pedig legfeljebb 12 hónappal 2020. január 1-je előtt ért véget. Fontos feltétel az, hogy a pályázó a Proof of Concept pályázata keretében az eredeti ERC-pályázata eredményeinek gyakorlati alkalmazását készítse elő, tehát a két pályázat között szerves kapcsolat legyen.

A Proof of Concept pályázattípus keretében a jelentkezéseket évente három körben bírálják el, idén a harmadik, tehát utolsó körben a beadási határidő 2020. szeptember 17. A második kör eredményeit az ERC július végén tette közzé, a nyertesek között magyar pályázó ezúttal nem volt. További részletek itt olvashatók. A második kör nyerteseinek listája itt érhető el.

Mivel a Horizon2020 keretprogram az idei év végével lezárul, az ERC-pályázatok közül a Proof of Concept fent említett harmadik köre az utolsó pályázatbeadási lehetőség a Horizon2020 keretprogramon belül. Az ERC-pályázatok a jövő évtől a Horizon Europe keretprogramon belül nyílnak meg ismét, a 2021. évben a két keretprogram közötti átállás miatt némileg módosuló menetrend szerint.