- Címoldal
- Eseménynaptár MTÜ
- Mit eszünk holnap? Alternatívák az élelmiszerter...
2023. november 21. 10.00-15.10 óra között
MTA PAB-székház
7624 Pécs, Jurisics Miklós u. 44.
Prof. Dr. Kovács Melinda, az MTA rendes tagja, a PAB alelnöke intézetigazgató (MATE Kaposvári Campus)
A mikotoxinokról „egy egészség” (One Health) szemléletben
Prof. Dr. Abrankó László, egyetemi tanár (MATE Budai Campus)
A fehérjék biológiai értéke
Dr. Kenesei György, egyetemi adjunktus (MATE Budai Campus)
Sous vide és HHP kezelés hatása az élelmiszerek táplálkozásértékére és tartósíthatóságára
Breitenbach Zita, egyetemi tanársegéd (PTE Egészségtudományi Kar)
Étrendi preferenciák hatása az elhízási mutatókra: egy reprezentatív hazai vizsgálat eredményei
Dr. Pajor Ferenc, egyetemi docens (MATE Szent István Campus)
A jövő tejterméke? Az A2 tej termelési lehetőségei hazánkban
Gubicskóné dr. Kisbenedek Andrea, egyetemi adjunktus, tanszékvezető (PTE Egészségtudományi Kar)
Mit is eszünk? - Fogyasztói trendek és attitűdök a magyar lakosság körében
Dr. Szabó Zoltán, egyetemi adjunktus (PTE Egészségtudományi Kar)
Növényi alapú étrendek – előnyök, hátrányok, kockázatok, lehetőségek
Dr. Polyák Éva, egyetemi adjunktus, tanszékvezető (PTE Egészségtudományi Kar)
Mesterséges édesítőszerek, barátok, vagy ellenségek?
KEREKASZTAL BESZÉLGETÉS –
A PAB Élelmiszertechnológiai és Táplálkozástudományi munkabizottsága szervezésében
NÖVÉNYI/VEGÁN ÉLELMISZEREK ÉS ÉTRENDEK
Moderátorok:
Prof. Dr. Nguyen Duc Quang, az Élelmiszertechnológiai és Táplálkozástudományi munkabizottság elnök
Prof. Dr. Friedrich László, intézetigazgató (MATE Budai Campus)
Felkért résztvevők: Dr. Szabó Zoltán, Gubicskóné dr. Kisbenedek Andrea, Prof. Dr. Abrankó László
MTA PAB Agrártudományok Szakbizottság
Dr. Holló Gabriella (telefon: 36-82-505800-6031)
dr. Pekár Anita titkár (telefon: +36 (30) 9442842)
Kalmár Péter (telefon: 72/512623)