- Címoldal
- Eseménynaptár MTÜ
- A jövő élelmiszer-biztonsága – élelmiszereink jö...
2021. november 04. 14.00-16.30 óra között
MTA Székház, Díszterem
1051 Budapest, Széchenyi István tér 9.
Online közvetítés
az MTA YouTube-csatornáján, élőben
Az esemény közvetítését itt érheti el az MTA YouTube-csatornáján.
Program
Levezető elnök: Simonné Sarkadi Livia, az MTA doktora, az Élelmiszer-tudományi Bizottság elnöke
14.00: Köszöntő
Perczel András, az MTA rendes tagja, osztályelnök
14.05: European perspectives of Food Safety
Barbara Gallani (European Food Safety Authority)
14.30: Magyar Élelmiszerlánc-biztonsági Stratégia és a fenntartható élelmiszer-fogyasztás
Kasza Gyula PhD (Nemzeti Élelmiszerlánc-biztonsági Hivatal)
14.55: Gabonák és álgabonák értéknövelt hasznosítása – egészségtámogatás, élelmiszer-biztonság, fenntarthatóság
Tömösközi Sándor kandidátus (BME)
15.20: Adatelemzési lehetőségek az élelmiszerlánc-biztonság területén
Józwiak Ákos PhD
15.45: Élelmiszer-biztonság a vendéglátásban és a háztartásokban
Lugai Andrea PhD
16.10: Design of innovative healthy
Vincenzo Fogliano, professor (Wageningen University)
16.35: Zárszó
Simonné Sarkadi Livia, az MTA doktora
Aktuális járványügyi rendelkezések az MTA Székházban
A koronavírus-járványra és a rendezvények regisztrációs rendjére való tekintettel az MTA Székház épületében a Magyar Tudomány Ünnepén a következő szabályok érvényesek:
MTA Kémiai Tudományok Osztálya
Antal Zsuzsa (telefon: 36-1-4116-306)