- Címoldal
- Eseménynaptár MTÜ
- Élelmiszer-termelés, -feldolgozás, élelmiszerlán...
2019. november 15. 10.00-15.00 óra között
Sapientia EMTE Campus
530104 Csíkszereda (Románia), Szabadság tér 1.
Program
10.00–10.15: Megnyitó
Dr. Tiboldi István, a Kolozsvári Akadémiai Bizottság alelnöke, az Agrártudományi Szakbizottság elnöke
10.15–11.05: Az élelmiszer-biztonság kérdései az ökológiai jellegű állattenyésztésben
Dr. Seregi János, professor emeritus (Állatorvostudományi Egyetem; Budapesti Corvinus Egyetem)
11.05–11.35: Élelmiszeripari erjesztési művelet szimulációjának fejlesztése és alkalmazása
Dr. Gombos Sándor egyetemi adjunktus (Sapientia EMTE Csíkszeredai Kar Élelmiszertudományi Tanszék)
11.35–12.05: Az élelmiszer-higénia Hargita megyei vetületei – történeti áttekintés
Dr. Tiboldi István, a Kolozsvári Akadémiai Bizottság alelnöke, az Agrártudományi Szakbizottság elnöke
12.05–12.35: Biotermelés és élelmiszer-biztonság
Dr. Máthé Emma tanácsos (Pro Agricultura Hargitae Universitas Alapítvány, Csíkszereda), az Agrártudományi Szakbizottság titkára
12.35–13.00: Szünet
13.00–13.30: HCCP-elveken alapuló élelmiszer-biztonság a tejiparban
Ferenczy Ferenc ny. főállatorvos, Székelyudvarhely
13.30–14.00: Funkcionális élelmiszerek élelmiszeripari melléktermékekből
Dr. Albert Csilla egyetemi adjunktus, Salamon Bernadette egyetemi hallgató, drd. Vincze Éva Boglárka, drd. Tankó György (Sapientia EMTE Csíkszeredai Kar Élelmiszertudományi Tanszék)
14.00–14.30: Téveszmék és félretájékoztatás az élelmiszer-fogyasztásban. Mi a valóság a biotermékekkel?
Dr. András Csaba Dezső egyetemi adjunktus (Sapientia EMTE Csíkszeredai Kar Élelmiszertudományi Tanszék)
14.30–15.00: Kérdések, hozzászólások, összegzés, zárszó
MTA Kolozsvári Akadémiai Bizottság – Agrártudományi Szakbizottság
Sapientia Erdélyi Magyar Tudományegyetem Műszaki és Társadalomtudományi Kar, Csíkszereda
Tiboldi István (telefon: 40-757-429067)